breaking news

Flyweightclash tussen John Moraga en Deiveson Alcantara Figueiredo tijdens UFC Lincoln

June 21st, 2018 | by Redactie
Flyweightclash tussen John Moraga en Deiveson Alcantara Figueiredo tijdens UFC Lincoln
UFC
0

De UFC heeft een Flyweight gevecht toegevoegd aan de UFC Fight Night 135 card in Lincoln, Nebraska. Voormalig titeluitdager John Moraga keert terug in de Octagon. De Amerikaan zal het opnemen tegen de ongeslagen Braziliaan Deiveson Alcantara Figueiredo. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van de Pinnacle Bank Arena. Het gevecht dat op 25 Augustus 2018 zal plaatsvinden zal waarschijnlijk deel uit maken van de Main Card.

John Moraga (MMA 19-6/UFC 8-5) komt uit voor The MMA Lab. Hier traint hij onder de hoede van trainer John Crouch in Glendale, Arizona. Moraga kwam als tweevoudig MMA Kampioen in 2012 de UFC binnen. Daar wist hij meteen in zijn debuut te imponeren door Ulysses Gomez via KO in de eerste ronde te stoppen. Nadat in hetzelfde jaar ook veteraan Chris Cariaso via Guillotine Choke Submission in de derde ronde werd gestopt, beloonde de UFC Moraga met een titelgevecht in 2013 tegen Demetrious Johnson. Moraga wist Johnson tot de vijfde ronde te krijgen, maar verloor uiteindelijk laat in die vijfde ronde via Armbar Submission. Het duurde vervolgens tot 2014 alvorens we Moraga weer terug zagen in de Octagon. In dat jaar vocht hij liefst viermaal voor de UFC. Zo wist Moraga te winnen van Dustin Ortiz, Justin Scoggins en Willie Gates. Alleen topcontender John Dodson was voor de tweede maal in de carrière van Moraga te sterk. Beide mannen vochten ooit in een andere organisatie tegen elkaar. Mede door blessures vocht Moraga in 2015 en 2016 slechts tweemaal. In 2015 werd verloren via Unanimous Decision van topcontender Joseph Benavidez, en in 2016 werd enigszins verrassend verloren tijdens International Fight Week van de Braziliaan Matheus Nicolau. Moraga pakte begin 2017 een partij tegen Sergio Pettis aan op short notice als invaller voor Jussier Formiga. Sergio Pettis won het gevecht uiteindelijk via Unanimous Decision, waardoor Moraga moest winnen om zijn ranking te behouden in zijn daarop volgende gevecht tegen UFC debutant Ashkan Mokhtarian. Moraga deed wat van hem verwacht werd, en won het boeiende gevecht via Unanimous Decision. Hierdoor bleef een plek binnen de Top 15 voor Moraga gehandhaafd. Moraga werd vervolgens in Oktober 2017 gekoppeld aan de ongeslagen Tsjetsjeen Magomed Bibulatov. Moraga was een behoorlijke underdog in dit gevecht, maar wist Bibulatov met een perfecte stoot op zijn kin vroeg in de eerste ronde te verrassen. Moraga won via KO en was weer helemaal terug. Moraga werd vervolgens tijdens UFC Glendale in April 2018 gekoppeld aan Wilson Reis. Moraga pakte de eerste twee rondes, en dat was uiteindelijk genoeg voor de Unanimous Decision overwinning.

Embed from Getty Images

Deiveson Alcantara Figueiredo (MMA 14-0/UFC 3-0) maakte in Juni 2017 zijn UFC debuut tijdens UFC 212 in Rio de Janeiro, Brazilië. ”Deus da Guerra” nam het op tegen de Mexicaan Marco Beltran. Vlak voor het einde van de tweede ronde wist Alcantara zijn tegenstander hard te raken en meerdere keren knockdown te slaan. Uiteindelijk was de schade zo groot dat Beltran niet klaar stond om aan de derde ronde te beginnen waardoor Alcantara zijn eerste UFC overwinning mocht noteren. De Braziliaan die traint bij zowel de Alcantara broers (beter bekend als ”Marajó Brothers”) als Coalizão Fight Team is nog altijd ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière. Met elf finishes (vijf submissions en zes (T)KO’s) in twaalf gevechten kunnen we zeggen dat Alcantara een echte finisher is. Tijdens zijn laatste gevecht voor de SMF organisatie won Alcantara de titel door in de eerste ronde Ricardo Eduardo do Socorro da Silva via Arm Triangle Choke Submission te verslaan. ”Deus da Guerra” vocht daarvoor ook driemaal voor de sterke Jungle Fight organisatie waar hij met drie finishes ongeslagen bleef. Alcantara vocht in Oktober 2017 voor de tweede maal in de UFC. Ditmaal was de ongeslagen Amerikaan Jarred Brooks zijn tegenstander. Alcantara won (tot zijn eigen verbazing) het gevecht via Split Decision. Een op zijn zachtst gezegd zéér controversieel besluit. De Braziliaan maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC Belem in Februari 2018 tegen de ongeslagen Joseph Morales. Alcantara vocht een zeer sterke partij en won via TKO in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA volgen voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Tweet 20

Comments are closed.