breaking news

Filemon Wesselink zegt kickbokswedstrijd af

May 26th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

BNN presentator Filemon Wesselink zou voor zijn nieuwe programma, Filemon slaat door, de ring instappen om te strijden tegen Ajouad El Miloudi. Vorig jaar deed hij er alles aan om een afgetraind lichaam te krijgen en ditmaal kiest hij ervoor om de handschoenen aan te trekken voor een kickbokspartij. Filemon slaat door is vanaf 7 mei elke zondag te zien op NPO 3. De drievoudig wereldkampioen Remy Bonjasky helpt Wesslink maandenlang om hem voor te bereiden voor zijn wedstrijd. Echter heeft de BNN presentator zijn partij afgezegd.

“Een halfjaar lang heb ik keihard getraind om in de ring een kickbokswedstrijd te vechten. In het begin ging het trainen goed, totdat ik begon te sparren. Vanaf toen kreeg ik blessure op blessure; vijf keer gekneusde ribben, een oor dat weken dicht zat en ik heb minstens een maand mank gelopen. Dit is me niet in de koude kleren gaan zitten.”

Tegenstander El Miloudi heeft via social media gereageerd: Ik ben even heel chagrijnig geweest omdat ik 6 maanden lang veel heb moeten doen en laten. Laatste weken alleen maar broccoli en eieren gegeten en 2 keer per dag getraind. Verjaardagen en bruiloften heb ik geskipt en door heel weinig koolhydraten te eten was ik vaak chagrijnig en moe. Uiteindelijk kan ik niks anders dan Filemon te respecteren, het is wat het is. Ik heb respect voor zijn keuze en vind het dapper dat hij durft toe te geven dat het te zwaar is. Respect voor en grote dank aan iedereen die mij heeft getraind, gesteund en geholpen.”

Of Filemon vervangen zal worden is nog onbekend.

Comments are closed.