breaking news

Felipe Arantes ontmoet Josh Emmett tijdens UFC Gdansk

September 22nd, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC heeft laten weten dat Felipe Arantes op 21 Oktober 2017 zal terugkeren in de Octagon. De Braziliaan zal het in Gdansk, Polen opnemen tegen de Amerikaan Josh Emmett. Het gevecht zal plaatsvinden in de Featherweight divisie. Emmett die normaal op Lightweight vecht gaat hierdoor een divisie omlaag, het omgekeerde geldt voor Arantes die vanaf Bantamweight een divisie omhoog gaat. Beide mannen treffen elkaar in de Ergo Arena tijdens UFC Fight Night 118 op de Preliminary Card.

Felipe Arantes (MMA 18-8-1-2/UFC 5-4-1-0) is de teamgenoot van Thomas Almeida bij Chute Boxe Diego Lima, en staat net als Almeida te boek als een zeer agressieve vechter in de stand-up game. Ondanks dit gegeven versloeg hij zijn laatste twee tegenstanders via een Submission. Zijn grootste overwinning (qua naam) in de UFC dateert overigens alweer van 3 jaar geleden toen Godofredo Pepey via TKO werd gefinisht. Ook heeft ”Sertanejo” een overwinning op zijn record staan tegen UFC topcontender John Lineker, maar dit was buiten de UFC en inmiddels al weer 7 jaar geleden. Tijdens zijn laatste gevecht voor de UFC in November 2016 nam de Braziliaan het in Mexico op tegen de Mexicaan Erik Perez. In een zeer competitief gevecht won Perez uiteindelijk via een controversiële Split Decision. Arantes werd vervolgens gematcht tegen Iuri Alcantara, echter ontkende Arantes in alle toonaarden dat hij een contract had getekend. Het gevecht zou er ook niet van komen. Arantes werd vervolgens geboekt tegen de sterke Luke Sanders. Echter moest Arantes zich wegens ziekte drie dagen voor het gevecht terugtrekken. Hierdoor is het bijna een jaar geleden dat we voor het laatst ”Sertanejo” aan het werk hebben gezien.

Josh Emmett (MMA 11-1/UFC 2-1) zit sinds Mei 2016 in de UFC. De man uit Sacramento kwam op short notice binnen, nadat Nick Hein geblesseerd raakte een paar dagen voor zijn gevecht tegen Jon Tuck. Emmett tekende een UFC contract en werd ingevlogen naar Rotterdam om het op te nemen tegen Jon Tuck. Emmett won uiteindelijk het gevecht via Split Decision. Emmett vocht bijna de gehele derde ronde met een gebroken vinger die voor 90% van zijn hand was gescheurd. Emmett zou vervolgens in Canada vechten tegen Jeremy Kennedy, maar moest door een blessure verstek laten gaan. Emmett keerde alsnog terug in 2016. Tijdens UFC on FOX 22 in zijn eigen Sacramento, Californië wist Emmett via Unanimous Decision Scott Holtzman te verslaan. Vervolgens nam Emmett het eerder dit jaar in Buffalo, New York het op tegen MMA veteraan en UFC debutant Desmond Green. In een zeer competitief gevecht was het uiteindelijk Green die via Split Decision het gevecht won en Emmett zijn allereerste verliespartij binnen zijn Pro-MMA carrière toebracht.

Comments are closed.