breaking news

Featherweightclash tussen Chas Skelly en Bobby Moffett tijdens UFC Denver

August 28th, 2018 | by Marcel Dorff
Featherweightclash tussen Chas Skelly en Bobby Moffett tijdens UFC Denver
UFC
0

UFC Denver heeft een nieuw gevecht erbij. In de Featherweight divisie maakt Chas Skelly na meer dan een jaar afwezigheid zijn opwachting tegen UFC debutant Bobby Moffett. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Pepsi Center tijdens UFC Fight Night 139 in Denver, Colorado. Het gevecht zal plaatsvinden op de Preliminary Card tijdens het feestelijk evenement ter ere van het 25-jarig jubileum van de UFC.

Chas Skelly (MMA 17-3/UFC 6-3) kwam de UFC binnen met een record van elf overwinningen en nul verliespartijen. Skelly kwam onder anderen uit voor Legacy FC en Bellator MMA voordat hij naar de UFC ging. In 2014 maakte hij zijn UFC debuut tegen de eveneens ongeslagen Mirsad Bektic. Bektic zou het gevecht winnen via Majority Decision en Skelly zijn eerste Pro-MMA nederlaag toebrengen. Vervolgens wist Skelly een winstreak van vier gevechten op te bouwen met stoppage wins tegen Tom Niinimaki, Jim Alers en Kevin Souza. Echter ging het in Maart 2016 mis via Unanimous Decision tegen de gerankte Darren Elkins. Skelly herstelde echter fenomenaal in zijn daarop volgende gevecht in September 2016. Binnen twintig seconden wist Skelly via een Anaconda Choke Submission de Venezolaan Maximo Blanco te finishen. Dit leverde Skelly de Performance of the Night bonus op. In Februari 2017 nam Skelly het op tegen MMA Lab’s Chris Gruetzemacher. Via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde wist Skelly ook dit gevecht tot een goed einde te brengen. Skelly werd vervolgens ingeroosterd tegen Jason Knight tijdens UFC 211 in Dallas, Texas. Skelly vocht elf maal in Texas, en won elf maal. Hij kon hier echter geen twaalf uit twaalf van maken. Jason Knight was via TKO in de derde ronde te sterk voor Skelly.

Embed from Getty Images

Bobby Moffett (MMA 13-3/UFC 0-0) is een MMA vechter die uitkomt voor The MMA LAB uit Glendale, Arizona. Moffett maakte zijn Pro debuut in 2013 en is in het regionale MMA circuit van de VS geen onbekende. Moffett pakte in zijn eerste zeven MMA partijen zes overwinningen en werd getekend door de RFA organisatie. Moffett zou driemaal uitkomen voor de RFA organisatie en tweemaal winnen waaronder een partij tegen Dan Moret. Vervolgens maakte Moffett de overstap naar de LFA organisatie waar hij tijdens zijn debuut Nate Jennerman via Unanimous Decision versloeg. Hierdoor mocht hij vervolgens voor de Interim titel vechten tegen Thanh Le. Le bleek te sterk via KO in de tweede ronde. Moffett won vervolgens een partij bij de Victory FC organisatie waarna hij bij de V3Fights organisatie onder de ogen van Dana White wist te winnen via een D’Arce Choke Submission in de eerste ronde. White was onder de indruk en bood Moffett een gevecht aan tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Moffett nam het op tegen Jacob Kilburn. Moffett pakte ditmaal in de tweede ronde de D’Arce Choke Submission en verdiende daarmee zijn contract bij de UFC.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.