breaking news

Featherweightclash tussen Andre Fili en Sheymon Moraes toegevoegd aan UFC Sacramento

May 22nd, 2019 | by Redactie
Featherweightclash tussen Andre Fili en Sheymon Moraes toegevoegd aan UFC Sacramento
UFC
0

De UFC heeft een zeer interessant gevecht toegevoegd aan de UFC Fight Night 155 card in Sacramento, Californië op 13 Juli 2019. Andre Fili (die traint bij Team Alpha Male in Sacramento) zal die avond de Braziliaan Sheymon Moraes in de Featherweight divisie treffen. Beide vechters maken hun opwachting in het Golden 1 Center. Dit maakte Combate bekend. Het gevecht zal deel uit maken van de Main Card.

Andre Fili (MMA 19-6/UFC 7-5) is een Hawaiïaanse MMA vechter en een groot talent uit de Team Alpha Male stal van UFC Hall of Famer Urijah Faber. Fili kwam in 2013 de UFC binnen met een record van 12-1. Fili maakte op short notice zijn debuut tegen Jeremy Larsen. Fili wist het gevecht via TKO vroeg in de tweede ronde in zijn voordeel te beslissen. Zes maanden later keerde Fili terug in de Octagon om het op te nemen tegen een andere Hawaiïaan, namelijk Max Holloway. Holloway, inmiddels de UFC Featherweight Kampioen, maar wie had daar op dat moment weet van bleek te sterk voor Fili en besliste het gevecht via Guillotine Choke Submission in de derde ronde. Fili herstelde echter in zijn volgende gevecht eind 2014. In ”hostile territory” werd via Unanimous Decision gewonnen van de Braziliaan Felipe Arantes. Fili leek ”back in business”, maar zou vijf maanden later opnieuw tegen een domper aanlopen. TUF Brazil 1 runner-up Godofredo Pepey wist via een spectaculaire Flying Triangle Choke Submission Fili al in de eerste ronde tot aftikken te dwingen. Eind 2015 keerde Fili terug in Mexico City om het op te nemen tegen de Mexicaan Gabriel Benitez. Via een schitterende Headkick wist Fili via KO te winnen en de Performance of the Night bonus binnen te slepen. Maar opnieuw wist Fili geen tweede gevecht opeenvolgend binnen de organisatie te winnen. Fili werd gematcht tegen een van de grootste talenten uit Mexico, namelijk Yair Rodriguez. Rodriguez wist Fili in een zeer attractief gevecht in de tweede ronde via een spectaculaire Switchkick KO te finishen. Vervolgens kruisten Fili en Hacran Dias elkaars paden. Fili zette een zeer sterke performance neer tegen de Braziliaan, en won via Unanimous Decision. Fili werd vervolgens gematcht tegen Doo Ho Choi, echter viel Choi geblesseerd uit. Op short notice nam nieuwkomer Calvin Kattar de partij aan. Kattar domineerde het gevecht en won via Unanimous Decision. Fili keerde vervolgens terug in Oktober 2017 tegen Artem Lobov tijdens UFC Gdansk. Fili was beter en won het gevecht via een duidelijke Unanimous Decision. In Januari 2018 voegde Fili daar een Split Decision overwinning aan toe. Tegen Dennis Bermudez werd tijdens UFC Charlotte deze overwinning behaald.Fili keerde vervolgens terug tijdens UFC Lincoln tegen Michael Johnson. Fili verloor via een controversiële Split Decision. Echter wist hij zich te revancheren in Februari 2019. Tijdens UFC Phoenix werd gewonnen via Unanimous Decision van Myles Jury.

Embed from Getty Images

Sheymon Moraes (MMA 11-3/UFC 2-2) is een van de grootste talenten uit Brazilië. De Team Nogueira vechter begon zijn MMA carrière in 2012. Moraes wist zijn eerste zes gevechten te winnen en onder meer de hoog aangeschreven Pedro Nobre te verslaan en de Bitetti Combat titel te pakken. Moraes werd vervolgens in 2014 opgepikt door de WSOF organisatie (huidige PFL). Moraes won zijn debuut voor de organisatie via Split Decision tegen Gabriel Solorio. Ruim een half jaar later mocht Moraes al voor de titel vechten tegen naamgenoot Marlon Moraes. Moraes (Sheymon) kwam te kort en verloor voor het eerst in zijn carrière een gevecht. Echter wist Moraes vervolgens zijn rug te rechten en zeer indrukwekkende overwinningen te pakken tegen Robbie Peralta en Luis Palomino. Moraes zou vervolgens zijn UFC debuut maken begin 2017 tegen Godofredo Pepey nadat bekend werd dat Kyle Bochniak geblesseerd was geraakt. Echter raakte ook Pepey geblesseerd waardoor de UFC Moraes toch niet contracteerde. De Braziliaan werd vervolgens alsnog gecontracteerd en maakte zijn debuut in November 2017 tijdens UFC Shanghai tegen Zabit Magomedsharipov. De Dagestani domineerde het complete gevecht en wist vlak voor het einde Moraes via Anaconda Choke Submission te finishen. Moraes keerde vervolgens terug tijdens UFC 227 in Los Angeles in Augustus 2018 tegen de Amerikaan Matt Sayles. Moraes won het gevecht via een competitieve Unanimous Decision. Nog geen drie maanden later keerde Moraes terug in de Octagon om het op te nemen tegen Julio Arce. In een zeer spectaculair gevecht was het uiteindelijk Moraes die via Split Decision zijn tweede overwinning in de Octagon pakte. Moraes keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Philadelphia in Maart 2019 tegen Sodiq Yusuff. Yusuff was te sterk en versloeg de Braziliaan via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Tweet 20

Comments are closed.