breaking news

Featherweight Kampioen Daniel Straus treft Patricio Freire voor de vierde maal

February 18th, 2017 | by Marcel Dorff
Featherweight Kampioen Daniel Straus treft Patricio Freire voor de vierde maal
Bellator MMA
0

Het gebeurd niet vaak dat vechters viermaal met elkaar de degens kruisen in hun MMA carrière, en zeker niet op het hoogste niveau. Dit zal wel gebeuren op 21 April 2017 tijdens het Main Event van Bellator 178 in de Mohegan Sun Arena te Uncasville, Connecticut. Bellator Featherweight Kampioen Daniel Straus zal zijn titel verdedigen tegen voormalig Bellator Featherweight Kampioen Patricio Freire. Dit zal de vierde maal zijn dat beide mannen elkaar in de Bellator Cage zullen treffen.

Daniel Straus (MMA 25-6/Bellator 11-3) maakte in 2010 zijn Bellator MMA debuut tegen Chad Hinton. Dit gevecht werd gewonnen via Unanimous Decision. In 2011 deed Straus mee aan het achtkoppige Bellator Featherweight toernooi. Nadat werd gewonnen van Nazareno Malegarie en Kenny Foster stond in de finale Patricio Freire te wachten. Freire won via Unanimous Decision en bracht daarmee Straus zijn eerste verlies in Bellator toe. In 2012 deed Straus opnieuw mee aan het achtkoppige Bellator Featherweight toernooi. Ook ditmaal haalde Straus de finale, maar won deze keer wel van Marlon Sandro via Unanimous Decision. Dit leverde Straus een titelgevecht op met de kampioen op dat moment Pat Curran. Straus won via Unanimous Decision en greep de titel. Bellator plande echter gelijk een rematch in voor een paar maanden later. De rematch pakte niet goed uit voor Straus die laat in de vijfde ronde via Rear Naked Choke Submission verloor. Nadat Straus tegenstander Justin Wilcox binnen een minuut via KO had gefinisht kreeg hij een nieuwe kans om de titel te pakken. Ditmaal had Patricio Freire de titel in bezit. Straus verloor opnieuw van Freire, ditmaal via Rear Naked Choke Submission in de vierde ronde. Straus revancheerde zich een aantal maanden later door Henry Corrales via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde te finishen. Hierna kreeg Straus opnieuw de kans om de titel te grijpen tegen opnieuw Patricio Freire. Driemaal is scheepsrecht bleekt ook voor Straus te gelden die via Unanimous Decision de titel wist te pakken. Mede door blessures kwam Straus in 2016 niet in actie. Nu mag hij dus voor de vierde keer aantreden tegen ”Patricio Pitbull”.

Patricio Freire (MMA 25-4/Bellator 13-4) vecht sinds 2010 voor de organisatie en wordt gezien als een van de attractiefste en beste vechters van de organisatie. In 2010 deed Freire mee aan het achtkoppige Bellator Featherweight toernooi. Freire kwam tot de finale, maar moest via Split Decision zijn meerdere erkennen in Joe Warren. Een jaar later deed Freire opnieuw mee aan dit toernooi. Ditmaal werden Georgi Karakhanyan, Wilson Reis en Daniel Straus verslagen waarna gevochten mocht worden tegen Kampioen Pat Curran. Freire verloor het gevecht tegen Curran via Split Decision. Vervolgens deed Freire in 2013 opnieuw mee aan het Bellator Featherweight toernooi. Opnieuw won Freire de finale. Ditmaal werd Justin Wilcox via KO verslagen. In 2014 was het dan eindelijk raak voor Freire. Via Unanimous Decision werd Pat Curran verslagen en was Freire de nieuwe Featherweight Kampioen. Vervolgens had Freire in 2015 twee succesvolle titelverdedigingen tegen Daniel Straus en Daniel Weichel, echter ging het bij de derde verdediging mis. Ditmaal was Daniel Straus wél te sterk via Unanimous Decision. Freire kwam in April 2016 terug met een Guillotine Choke Submission overwinning tegen Henry Corrales. Vervolgens werd op Lightweight een soort van superfight opgezet tegen voormalig UFC Lightweight Kampioen Benson Henderson. Henderson won via TKO in de tweede ronde door een beenblessure van Freire. Freire mag nu gaan proberen voor de derde maal te winnen van Daniel Straus en de Featherweight titel terug te heroveren.

 

Comments are closed.