breaking news

Eyevan Danenberg maakt Middelweight debuut tijdens GLORY 65 in Utrecht

April 10th, 2019 | by Redactie
Eyevan Danenberg maakt Middelweight debuut tijdens GLORY 65 in Utrecht
GLORY
0

Eyevan Danenberg zal zijn Middelweight debuut gaan maken tijdens GLORY 65.  Yassine Ahaggan wordt zijn tegenstander op 17 mei aanstaande in de Central Studios in Utrecht. Danenberg vocht voorheen in de Welterweight divisie waar hij vorig jaar nog een contender toernooi won. Ahaggan vocht zijn laatste partij in Lyon tegen Yousri Belgaroui. Daar verloor hij via een TKO in de eerste ronde. 

Powered by Aiki Budo.

Eyevan Danenberg is de huidige nummer 4 gerankte Welterweight in GLORY. Danenberg traint bij Clyde Petres in Hoorn en vecht sinds 2016 voor GLORY. Tijdens zijn debuut voor de promotie wist Danenberg tegen Maximo Suarez te winnen via een Decision. Daarna nam Danenberg het op tegen de sterke Karim Benmansour en kwam net te kort via een Split Decision. Danenberg twijfelde openlijk aan zijn motivatie om door te gaan. Echter wist hij de knop om te zetten en wist op overtuigende wijze zijn partijen tegen respectievelijk Wellington Uega in Amsterdam via TKO en Jamie Bates te winnen. Danenberg, die 13 van zijn 28 overwinningen vroegtijdig wist te eindigen nam deel aan het Welterweight Contender toernooi in Rotterdam. Het toernooi begon voor Danenberg tegen de sterke Muay Thai vechter Jimmy Vienot. Danenberg won via een Decision en mocht door naar de finale. In de finale stond Danenberg tegenover Thongchai Sitsongpeenong. De sterke Thai probeerde Danenberg te verrassen met zijn harde trappen maar Danenberg bleef scherp en wist met zijn goede bokstechnieken de Thai te verslaan via een Decision. Met deze overwinning heeft Danenberg zich uitdrukkelijk in de kijker gevochten voor een titelgevecht. Danenberg zou daarna aanvankelijk vechten tegen Cedric Doumbe in Lille. Echter gooide een handblessure roet in het eten en kon Danenberg daar niet vechten. Danenberg herstelde van zijn blessure en vocht tegen Alim Nabiyev. In een spannende partij trok Danenberg aan t kortste eind en verloor via een Decision.

Yassine Ahaggan is een Franse vechter die zijn derde partij voor GLORY gaat vechten. Zijn eerste partij won hij via een Split Decision tegen Maxim Vorovski tijdens GLORY 47 in Lyon. Ahaggan heeft een record op weten te bouwen van 33 winstpartijen en 7 verliespartijen. Voor zijn eigen publiek nam hij het op tegen Yousri Belgaroui tijdens GLORY 60 in Lyon. Ahaggan was niet opgewassen tegen Belgaroui en verloor via een TKO in de eerste ronde. Nu probeert Ahaggan weer aan de goede kant van de score te komen met zijn partij tegen Danenberg.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.