breaking news

Eyevan Danenberg geblesseerd; Doumbe nu tegen Thongchai in Lille

April 12th, 2018 | by Redactie
Eyevan Danenberg geblesseerd; Doumbe nu tegen Thongchai in Lille
GLORY
0

GLORY 53 Lille heeft een tegenslag te verwerken gehad. De hoofdpartij tijdens de GLORY SuperFight series in Lille kan geen doorgang vinden door een blessure van Eyevan Danenberg. De promotie heeft snel gehandeld en de Thai Thongchai ingezet om het tegen Doumbé op te nemen.

Handblessure
Eyevan Danenberg heeft een handblessure opgelopen waardoor hij niet tegen Doumbé kan vechten. Voor hij zijn trainingskamp begon had hij al last maar kreeg goedkeuring van de artsen om te vechten. Tijdens een training verergerde de blessure waardoor de artsen hun mening bijstelden en hem met klem adviseerde niet te vechten. Dit is een fikse aderlating voor de nummer 5 gerankte Danenberg. Hij won onlangs het Welterweight Contender toernooi in Rotterdam en een winst op Doumbé zou de weg vrij voor hem maken naar een titelgevecht.

Doumbé vs. Thongchai
Met Thongchai heeft GLORY de beste vervanger voor Danenberg gevonden. Grigorian zal later dit jaar zijn titel verdedigen tegen Alim Nabiyev en Murthel Groenhart heeft een knieblessure opgelopen. Thongchai haalde onlangs de finale van het Welterweight Contender Toernooi waarin hij verloor tegen Danenberg.

Cédric Doumbé (46-12-0/GLORY 5-3-0) debuteerde voor GLORY in 2015 tegen Yoann Kongolo. Hij verloor deze partij via een Unanimous Decision. Daarna nam hij het op tegen Murthel Groenhart. Deze wist hij winnend af te sluiten via een Unanimous Decision. GLORY vond Doumbe rijp voor een titelgevecht en dit gevecht kwam er dus in december 2016 tijdens GLORY 36 in Oberhausen. Doumbe won en verdedigde daarna zijn titel succesvol in een rematch tegen Yoann Kongolo tijdens GLORY 39 in Brussel. Daarna nam Doumbe het op tegen Holzken in een rematch voor eigen publiek in Parijs. Wederom was de jury niet unaniem en ging de Split Decision overwinning na de volle 5 ronden naar Doumbé. Vervolgens was het aan Murthel Groenhart om voor de titel tegen Doumbé te vechten. In een spannende rematch wist Groenhart via een Split Decision aan het langste eind te trekken en was Doumbé zijn titel dus kwijt. Waar velen misschien een rematch hadden verwacht toverde GLORY een konijn in de vorm van Yohan Lidon uit de hoge hoed. Deze partij werd gevochten in Lyon tijdens GLORY 47 en werd vrij eenvoudig gewonnen door Doumbé via een Unanimous Decision. Vervolgens nam Doumbé het op tegen een van de andere toptalenten uit de divisie. Alim Nabiyev staat net als Doumbé bekend om zijn gevoel voor show. Dit bleek ook in de partij tijdens GLORY 51 in Rotterdam. Doumbé had het moeilijk en verloor via een split decision waardoor een titelgevecht wat verder uit zicht is geraakt. Doumbé gaat het nu dus opnemen tegen Thongchai tijdens GLORY 53 in Lille.

Thongchai Sitsongpeenong (136-35-0/GLORY 2-2-0) werd gezien als het grootste talent van Thailand. Al op jonge leeftijd werd Muay Thai hem met de paplepel ingegoten. Op zijn 17de won hij voor het eerst een grote titel in Thailand. Een groot toekomst werd hem direct voorspelt. Echter zorgden een vriendinnetje en een gokverslaving (hij wedt graag op kippengevechten) ervoor dat de motivatie van Thongchai ver te zoeken was. Meerdere malen liep hij weg uit een trainingskamp om zich met andere zaken bezig te houden. Zijn trainers hopen dat de stap naar GLORY en de roem en verdiensten die daarbij horen ervoor zorgen dat Thongchai zijn motivatie weer terug krijgt. Het begin was veelbelovend want de nu 21-jarige Thongchai won zijn eerste partij via een KO in de tweede ronde van Casey Greene. Daarna volgde een clash met Murthel Groenhart in Chicago. Thongchai verloor redelijk kansloos tegen een ontketende Groenhart via een TKO. Daarna nam Thongchai mee aan het Contender toernooi in Rotterdam tijdens GLORY 51. In de eerste partij versloeg hij Alan Scheinson via een Split Decision. In de finale nam Thongchai het vervolgens op tegen Eyevan Danenberg. Thongchai kwam te kort en verloor via een Decision.

Volg MMA DNA voor al het Kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.