breaking news

Exclusief interview: Junior dos Santos “I am coming to beat him in the first round”

December 22nd, 2016 | by Lennart Van Arendonk

MMA DNA kreeg de gelegenheid om de oud UFC Heavyweight kampioen Junior Dos Santos vragen te stellen over verschillende onderwerpen rondom zijn carrière als professionele vechter bij de Ultimate Fighting Championship. Er wordt gepraat over zijn aankomende gevecht tegen de Nederlandse Stefan Struve, over zijn laatste paar gevechten en over zijn toekomstplannen. Bekijk het interview hier:

Junior dos Santos is een 32-jarige MMA vechter uit Caçador, Brazilië. Dos Santos zijn eerste professionele MMA-gevecht was op 16 juli 2006. Hij won zes van zijn eerste zeven wedstrijden, allemaal in Brazilië. Op 25 oktober 2008 tijdens UFC 90 maakte hij zijn debuut in de wereldberoemde Octagon van de UFC. Het was aan Fabricio Werdum om hem te introduceren op het grote podium. Dos Santos wist zich hier prima te redden en won de partij met een knock-out in de eerste ronde. Zijn partijen die daarop volgde kregen allemaal dezelfde uitslag. Atleten als Mirko Filipović, Stefan Struve, Roy Nelson, Shane Carwin, Cain Velasquez en Frank Mir ervaarde allen de brute en harde kracht die de Braziliaan beheerste. Uiteindelijk was het aan Cain Velasquez om deze winning streak te stoppen.
De afgelopen jaren wordt het record van dos Santos vergeleken met een stoplicht. Hij verloor van Cain en Alistair Overeem en won van Mark Hunt, Ben Rothwell en Stipe Miocic. Hij verwacht via Stefan Struve het goud snel weer te bereiken.
Junior dos Santos draagt de zwarte band in het Braziliaans Jiu-Jitsu en traint momenteel bij het American Top Team. Van zijn 22 partijen wist hij er 14 voor de bel af te maken.

Op 19 februari verzorden Junior dos Santos en de Nederlandse Stefan Struve het main event van Ultimate Fight Night 105 in Halifax, Nova Scotia, Canada. Het evenement wordt georganiseerd in de Scotiabank Centre. Andere atleten die deze avond in actie komen zijn onder andere Elias Theodorou, Cezar Ferreira, Thiago Santos en Nordine Taleb.

15492509_1256046917771460_4061079314972537537_n

Leave a Reply