breaking news

Europese clash tussen Nathaniel Wood en Tom Duquesnoy tijdens UFC 232 in Las Vegas

October 18th, 2018 | by Marcel Dorff
Europese clash tussen Nathaniel Wood en Tom Duquesnoy tijdens UFC 232 in Las Vegas
UFC
0

De UFC heeft een Bantamweight gevecht toegevoegd aan de UFC 232 card op 29 December 2018 in Las Vegas, Nevada. De Engelsman Nathaniel Wood neemt het op tegen de Fransman Tom Duquesnoy in een partij tussen twee Europese toptalenten. Jim Edwards wist eerder bekend te maken dat de partij zou plaatsvinden, inmiddels is het bevestigd. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de T-Mobile Arena op de Preliminary Card.

Nathaniel Wood (MMA 14-3/UFC 1-0) is een van de grootste talenten uit Engeland. Wood maakte zijn MMA debuut in 2012. Hij vertoefde vooral in het regionale Britse MMA circuit, maar kwam ook regelmatig voor de grotere organisaties als BAMMA en Cage Warriors uit. Na een overwinning tegen de hoog aangeschreven Bryan Creighton kreeg Wood in 2016 een titelgevecht bij de BAMMA organisatie tegen Alan Philpott. Wood verloor het gevecht uiteindelijk via TKO in de derde ronde. Vervolgens maakte Wood zijn debuut voor Bellator in Londen. Wood won die partij via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde tegen Chase Morton. Hierna tekende Wood bij de Cage Warriors organisatie (eerder vocht hij al een aantal losse partijen voor de promotie). Wood liet zien dat hij iemand was om in de toekomst rekening mee te houden. In Juni 2017 pakte hij de vacante titel door via TKO in de eerste ronde Marko Kovacevic te verslaan. Wood zou zijn titel tweemaal verdedigen tegen achtereenvolgens Josh Reed en Luca Iovine. De partij tegen Reed kan worden gerekend tot een van de meest spectaculaire MMA partijen van 2017. Wood werd vervolgens door de UFC gecontracteerd en maakte in Juni 2018 tijdens UFC Utica zijn debuut tegen Johnny Eduardo. Na een moeilijke eerste ronde wist Wood het tij te keren en de Braziliaanse veteraan via een Brabo Choke Submission te finishen.

Embed from Getty Images

Tom Duquesnoy (MMA 16-2-0-1/UFC 2-1-0-0) werd in 2017 door de UFC overgenomen van BAMMA. Duquesnoy was in die organisatie zowel kampioen in de Bantamweight als in de Featherweight divisie. Duquesnoy nam het in April 2017 op tegen de Amerikaan Patrick Williams. Duquesnoy wist via korte ellenbogen in de tweede ronde Williams via TKO te finishen en zo zijn UFC debuut in een overwinning om te zetten. De Fransman die al jaren traint bij JacksonWink MMA wordt door zijn allround game gezien als een van de grootste talenten in deze sport. Duquesnoy begon pas in 2012 aan zijn Pro-MMA carrière, maar heeft in die tijd (pre-UFC) een record opgebouwd van veertien overwinningen, één verliespartij en één No-Contest. Duquesnoy keerde vervolgens in Oktober 2017 terug in de Octagon tegen de Amerikaan Cody Stamann. Stamann bleek uiteindelijk via Split Decision te sterk waardoor de winstreak van zes gevechten van Duquesnoy werd doorbroken. Vervolgens nam Duquesnoy in Maart 2018 het op tegen Terrion Ware tijdens UFC Londen. In een zeer gelijkwaardig gevecht wist Duquesnoy via een enigszins controversiële Unanimous Decision de overwinning te pakken.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.