breaking news

Europeaanse clash tussen Daniel Teymur en Chris Fishgold tijdens UFC Praag

January 11th, 2019 | by Redactie
Europeaanse clash tussen Daniel Teymur en Chris Fishgold tijdens UFC Praag
UFC
0

De Zweed Daniel Teymur zal op 23 Februari 2019 terugkeren in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 145 in Praag, Tsjechië stuit hij op voormalig Cage Warriors Kampioen Chris Fishgold. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de O2 Arena in de Featherweight divisie. Zowel Teymur als Fishgold gaan opzoek naar hun eerste overwinning binnen de UFC.

Daniel Teymur (MMA 6-2/UFC 0-2) maakte in Juli 2017 in Glasgow zijn debuut voor de UFC. Teymur was al geen onbekend gezicht binnen de UFC. De Zweed staat vaak in de hoek van zijn broertje David Teymur die eveneens in de UFC vecht. Teymur wordt gezien (net als zijn jongere broer) als een zeer groot talent in Zweden. Zo wist hij voordat hij de UFC binnen kwam al zijn zes gevechten te winnen. Teymur heeft een 100% finishratio met drie KO’s en drie Submissions allemaal in de eerste ronde. Tijdens zijn debuut vocht hij tegen de Schot Danny Henry. Henry die als Featherweight Kampioen van de EFC organisatie kwam maakte eveneens zijn debuut. In een zeer attractief gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Teymur voor het eerst in zijn carrière via Unanimous Decision. Teymur traint net als zijn broertje bij de grootste en bekendste MMA gym in Zweden : Allstars Training Center. De gym waar ook Alexander Gustafsson, Jimi Manuwa en Ilir Latifi trainen. Teymur maakte voor de tweede maal zijn opwachting in de UFC tijdens UFC Utica. Helaas voor Teymur ging ook dit gevecht verloren. Julio Arce was via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde te sterk voor de Zweed.

Embed from Getty Images

Chris Fishgold (MMA 17-2-1/UFC 0-1-0) is een groot talent uit Liverpool. De Engelsman debuteerde in het Pro-MMA in 2010. Na in anderhalf jaar tijd een 7-0 record bij elkaar te hebben gevochten werd Fishgold gecontracteerd door de Cage Warriors organisatie. Daar wist hij drie partijen te winnen waaronder een TKO overwinning tegen de Pool Marcin Wrzosek. Vervolgens maakte Fishgold een uitstapje naar andere organisaties, waarna hij in 2016 weer terugkeerde bij Cage Warriors. In Juli 2016 pakte Fishgold de Lightweight titel door Adam Boussif via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te verslaan. Fishgold zou vervolgens met succes driemaal zijn titel verdedigen. Zijn laatste gevecht voordat hij bij de UFC tekende was in Oktober 2017 tegen Alexander Jabocsen. Fishgold won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Fishgold maakte in Oktober 2018 zijn UFC debuut in Moncton tegen Calvin Kattar. Kattar was te sterk en versloeg de Engelsman via KO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.