breaking news

Engelse MMA pionier Brad Pickett verlaat de Octagon met een traan

March 19th, 2017 | by Marcel Dorff

De immer sympathieke Engelsman Brad Pickett heeft gisterenavond tijdens UFC Fight Night 107 in Londen zoals aangegeven zijn afscheidswedstrijd gevochten. De Engelsman nam het op tegen de Ecuadoriaan Marlon Vera. Pickett wist op twee scorecards de eerste twee rondes naar zich toe te trekken, maar verloor via TKO in de derde ronde na een rake high kick van Vera die het vervolgens afmaakte met stoten op de grond. Een zeer geëmotioneerde Pickett verliet na afloop van zijn afscheidsspeech de Octagon en liet zijn kenmerk in het midden achter : het hoedje.

Brad Pickett is liefst 13 jaar actief geweest als Pro-MMA vechter. De Engelsman begon zijn MMA carrière in de Cage Rage organisatie. Pickett destijds nog vechtend op Featherweight pakte daar de Britse Cage Rage Featherweight titel. Na enkele gevechten voor andere organisatie zoals Dynamite!!! en BoDog Fights, pakte Pickett bij de UCMMA organisatie in Londen in 2009 de titel. Pickett was een veelbelovend talent en werd gecontracteerd door de WEC organisatie. Pickett stapte over naar de Bantamweight divisie, ging trainen in Coconut Creek, Florida bij American Top Team en vocht viermaal voor de WEC. Driemaal won Pickett waaronder een Unanimous Decision overwinning tegen de inmiddels schier onverslaanbare UFC Flyweight Kampioen Demetrious Johnson. Na de fusie van de WEC met de UFC maakte Pickett op 5 November 2011 zijn debuut voor de UFC in Londen tegen de dan nog vrij onbekende Renan Barão. Barão zou het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde beslissen. Het leverde beide mannen wel de Fight of the Night bonus op.

In zijn twee daarop volgende partijen weet Pickett zowel Damacio Page als Yves Jabouin te verslaan. Beide gevechten leveren Pickett een bonus op. Vervolgens verliest Pickett een Split Decision tegen voormalig WEC Kampioen Eddie Wineland, maar weet hij begin 2013 opnieuw in een Fight of the Night performance Mike Easton te bedwingen. Nadat in datzelfde jaar van Michael McDonald wordt verloren (opnieuw Fight of the Night) stapt Pickett over naar de Flyweight divisie.


(De typerende ”stance” van Brad Pickett met hoedje tijdens de Weigh-In)

Tijdens zijn Flyweight debuut weet Pickett te winnen van de Ier Neil Seery, maar nadat verloren wordt van zowel Ian McCall als Chico Camus gaat Pickett alweer terug naar de Bantamweight divisie. Van zijn laatste vijf gevechten in de UFC zou Pickett slechts eenmaal weten te winnen. Dit was ook nog eens een zeer controversiële Split Decision vorig jaar in Londen tegen Francisco Rivera.

Pickett sluit zijn MMA carrière af met een record van 25-14 (UFC 5-9/WEC 3-1/Cage Rage 10-3). Hij zal altijd de boeken ingaan als een vechter die altijd tot het uiterste ging. De Engelsman wist met hard werken en een zeer groot hart voor de sport de Top 10 van de wereld te halen. Pickett zal zich nu gaan focussen op iets wat hij sowieso al deed. Andere vechters trainen bij American Top Team.

Wij van MMA DNA wensen Brad Pickett het aller beste toe, en bedanken hem voor al zijn memorabele gevechten die we van hem hebben mogen aanschouwen.

Bekijk hier tot slot het interview van zowel Marlon Vera als Brad Pickett na het gevecht van gisteren avond.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.