breaking news

Engels toptalent Saul Rogers vecht thuiswedstrijd tijdens ACB Supersonic

February 1st, 2017 | by Marcel Dorff

Het Engelse toptalent van SBG Manchester Saul Rogers zal het tijdens ACB 54 : Supersonic in Manchester, Engeland opnemen tegen de Amerikaanse UFC veteraan Pat Healy. Het Lightweightgevecht tussen beide mannen zal plaatsvinden op 11 Maart 2017 in de Manchester Arena.

Saul Rogers (MMA 12-1/ACB 1-0) is een van de grootste MMA talenten in Europa. De Engelsman verwierf internationale bekendheid tijdens het 22ste seizoen van The Ultimate Fighter. Rogers maakte deel uit van Team Europe gecoacht door Conor McGregor. Rogers won vier gevechten op rij tegen onder andere Paulo Boer, Ryan Hall en Marcin Wrzosek. Hierdoor mocht Rogers uitkomen in de Finale tegen Artem Lobov (iemand die hij vier jaar eerder al eens wist te verslaan). Echter kwam het niet zover omdat Rogers op zijn visumaanvraag zou hebben gelogen. Hierdoor kwam hij de VS niet meer binnen en mocht hij niet deelnemen aan de finale. De UFC liet ook meteen weten niet verder te gaan met de Engelsman.

Rogers keerde terug naar Engeland en versloeg TUF 9 runner-up Andre Winner via Submission binnen een minuut. Rogers kreeg vervolgens een contract aangeboden van de Absolute Championship Berkut organisatie. Een Russische organisatie die kwalitatief steeds betere evenementen weet te organiseren. Rogers maakte zijn debuut in 2016 voor de organisatie tijdens het Co-Main Event van ACB 47 in Glasgow, Schotland. De Nederlander Michell Adelina werd via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde verslagen.

De MMA veteraan Pat Healy (MMA 33-23-0-1/ACB 0-1-0-0) startte zijn Pro-MMA carrière in 2001. De Amerikaan vocht in organisaties als Strikeforce, WEC, Titan FC en ook de UFC. Healy wist BJJ Black Belt Jim Miller via Rear Naked Choke Submission te stoppen in 2013. Het was zijn enige overwinning binnen de UFC (later zou deze worden omgezet in een No-Contest nadat Healy positief testte voor Marihuana). Healy heeft onder meer overwinning op zijn resumé staan tegen Carlos Condit, Paul Daley, Dan Hardy, Maximo Blanco en Mizuto Hirota. In de UFC vocht Healy onder meer gevechten tegen toppers als Khabib Nurmagomedov, Jorge Masvidal en Gleison Tibau.

Healy maakte begin Januari zijn debuut voor ACB in Irvine, Californië. Zijn tegenstander was de Braziliaan Leandro Silva. Silva verloor in 2016 tijdens UFC Hamburg van Rustam Khabilov en kreeg vervolgens geen contractverlenging van de UFC. Silva won het gevecht tegen Healy op een discutabele manier via TKO naar iets meer dan een halve minuut. Silva duwde per ongeluk een vinger in het oog van Healy. De scheidsrechter zag het niet waarna Silva profiteerde en het gevecht finishte.

Rogers vs. Healy is een gevecht tussen een opkomend MMA talent en een echte MMA veteraan die het klappen van de zweep kent. Een gevecht om naar uit te kijken.

Bekijk hieronder de line-up tot nu toe voor ACB 54 : Supersonic.

11 maart 2017 | Manchester Arena | Manchester, England, UK.

ACB 54: Supersonic

MAIN CARD
Mamed Khalidov vs. Luke Barnatt Azi Thomas vs. Eden Newton
Brett Cooper vs. Aslambek Saidov WELTER.CHAMPIONSHIP Dean Garnett vs. Michael Tobin
Saul Rogers vs. Pat Healy Kane Mousah vs. Lewis Monarch
Vinny Magalhaes vs. Przemyslaw Mysiala Abdul-Rakhman Dzhanaev vs. Adam Zajac
Brendan Loughnane vs. Mike Wilkinson

Comments are closed.