breaking news

Engels onderonsje tussen Scott Askham & Bradley Scott in Londen

January 11th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist is bekend geworden dat Scott Askham en Bradley Scott het tegen elkaar zullen opnemen in Londen, Engeland. Het Middleweightgevecht zal plaatsvinden tijdens UFC Fight Night 107 in de O2 Arena. Op 18 Maart 2017 zullen beide mannen de Octagon instappen.

Scott Askham (MMA 14-3/UFC 2-3) kwam als ongeslagen BAMMA Kampioen in 2014 de UFC binnen. De ASW vechter staat bekend om zijn zeer attractieve vechtstijl zowel staand als op de grond. Tijdens zijn UFC debuut nam Askham het op tegen de Zweed Magnus Cedenblad. In een zeer competitieve partij moest Askham het onderspit delven en verloor via Unanimous Decision. Ruim een half jaar later in Juni 2015 vocht Askham in Berlijn tegen de Braziliaan Antonio Dos Santos Jr. Askham versloeg de Braziliaan via KO in de eerste ronde. Vier maanden later volgde een tegenvaller in Dublin. Askham verloor via Split Decision van de sterke Pool Krzysztof Jotko. Askham revancheerde zich op fenomenale manier voor eigen publiek vier maanden later tegen Chris Dempsey. Askham wist Dempsey via een Headkick KO te trappen, en kreeg daarvoor ook nog een de Performance of the Night bonus. In zijn meest recente gevecht nam Askham het op in Hamburg tegen Cage Warriors FC Kampioen Jack Hermansson. In een gevecht dat niet had misstaan als Fight of the Night lieten beide mannen zien zowel staand als op de grond sterk te kunnen vechten. Helaas voor Askham was Hermansson een tandje beter, waardoor Hermansson terecht het gevecht via Unanimous Decision won.

Bradley Scott (MMA 10-4/UFC 2-3) kwam voor het eerst in beeld tijdens het TUF Smashes seizoen in 2012. De Engelsman kwam tot de finale waarin hij verloor van de Nieuw-Zeelander/Australiër Robert Whittaker. Zijn eerste overwinning in de UFC pakte Scott een jaar later in Manchester door Michael Kuiper via Standing Guillotine Choke te finishen. Vervolgens werd vijf maanden later verloren in Londen van de zeer onderschatte Braziliaan Claudio Silva. Hierna was Scott mede door blessureleed meer dan een jaar niet te bewonderen in de Octagon. In Mei 2015 zagen we Scott weer vechten in Australië tegen Dylan Andrews. Scott versloeg Andrews voor eigen publiek via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde. Begin vorig jaar vocht Scott zijn meest recente pot binnen de UFC. In Londen was ditmaal Krzysztof Jotko via Unanimous Decision te sterk.

pixlr_20161220230835100-1

Leave a Reply