breaking news

EFC Kampioen Don Madge maakt UFC debuut tegen David Teymur in Liverpool

April 18th, 2018 | by Marcel Dorff
EFC Kampioen Don Madge maakt UFC debuut tegen David Teymur in Liverpool
UFC
0

De UFC maakte eerder dit jaar bekend dat het EFC Lightweight Kampioen Don Madge een contract had aangeboden. De Zuid-Afrikaan zal op 27 Mei 2018 zijn debuut maken tijdens UFC Fight Night 130 in Liverpool, Engeland tegen de Zweed David Teymur. Dit maakte Madge zojuist bekend via Social Media. Beide mannen treffen elkaar in de Lightweight divisie. Het gevecht dat plaats zal vinden in de Echo Arena zal deel uit maken van de Main Card.

David Teymur (MMA 7-1/UFC 4-0) kwam via TUF 22 de UFC binnen. Teymur versloeg in de eliminatie ronde Thibault Gouti via Unanimous Decision. Hierdoor behoorde Teymur tot Team Europe gecoacht door Conor McGregor. Teymur zou ook in de achtste finales Johnny Nunez verslaan, maar verloor uiteindelijk in de kwartfinale via Majority Decision van Marcin Wrzosek. Teymur kreeg uiteindelijk in 2016 alsnog een partij in de UFC aangeboden tegen TUF 22 team-en landgenoot Martin Svensson. Teymur liet zien dat hij qua standup een zeer gevaarlijke vechter is en finishte Svensson in de tweede ronde via TKO. Vijf maanden later vocht Teymur zijn tweede officiële gevecht binnen de organisatie. Ditmaal werd nieuwkomer Jason Novelli via KO in de tweede ronde gefinisht. Teymur daagde vervolgens Northcutt uit, maar zowel Northcutt als de UFC gaven hier geen gehoor aan. Lando Vannata was de tegenstander tijdens UFC 209 in Maart 2017. In een zeer vermakelijk gevecht was het uiteindelijk Teymur die via Unanimous Decision zijn meest prestigieuze overwinning in zijn carrière tot dusver wist te pakken. Beide mannen kregen ook nog de Fight of the Night bonus toegewezen. Teymur werd vervolgens gematcht tijdens UFC 218 in Detroit tegen de ongeslagen Drakkar Klose. Teymur won het gevecht via Unanimous Decision.

Don Madge (MMA 7-3-1/UFC 0-0-0) werd begin 2018 door de UFC gecontracteerd. De Zuid-Afrikaan kwam over van de EFC organisatie waar hij al zijn partijen vocht. Madge begon zijn Pro-MMA carrière in 2011. Madge had een moeilijk begin met een 3-3-1 record na zeven gevechten. Echter verloor Madge niet meer sinds 2015 en heeft hij een winstreak van vier gevechten inmiddels. In April 2017 vocht Madge om de EFC Lightweight titel tegen Dave Mazany (de broer van UFC vechtster Gina Mazany). Madge won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde en pakte de titel. Madge zou deze titel verdedigen op 31 Maart 2018 tegen Gavin Hughes, echter klopte de UFC aan en bood Madge een contract aan. Madge tekende het contract en zal nu zijn UFC debuut gaan maken. Het zal ook gelijk de eerste keer worden voor Madge dat hij niet in Zuid-Afrika vecht.

Comments are closed.