breaking news

EFC Kampioen Danny Henry vecht tegen Daniel Teymur tijdens UFC Glasgow

July 1st, 2017 | by Marcel Dorff

Eerder vandaag wist de Britse MMA journalist Jim Edwards naar buiten te brengen dat de EFC Kampioen Danny Henry door de UFC is gecontracteerd. De Schot zal in zijn thuisland op 16 Juli 2017 zijn UFC debuut maken tegen de Zweed Daniel Teymur. Het Lightweightgevecht zal plaatsvinden in ”The SSE Hydro” te Glasgow, Schotland. Beide mannen kruisen elkaars paden tijdens de Preliminary Card van UFC Fight Night 113.

Danny Henry (MMA 10-2/UFC 0-0) is een Schotse MMA vechter die in 2011 zijn Pro-MMA debuut maakte. Na vier overwinning in zijn eerste vijf partijen trok Henry richting Zuid-Afrika. Daar vocht hij sinds de zomer van 2015 zijn MMA gevechten voor de EFC Promotie. Binnen drie maanden won Henry twee partijen en mocht hij al voor de titel vechten. Henry won de titel door Boyd Allen in de vierde ronde via KO te verslaan. Echter ging hij tijdens zijn eerste titelverdediging mis. Igeu Kabesa was via Unanimous Decision te sterk. Na vervolgens twee KO overwinningen mocht Henry in Maart van dit jaar opnieuw om de titel vechten tegen de man waar hij de titel eerder tegen verloor : Igeu Kabesa. Henry won zijn titel terug door Kabesa via Submission in de eerste ronde al te stoppen. Nu zal Henry na iets minder dan drie jaar eindelijk weer eens in zijn eigen land vechten.

Daniel Teymur (MMA 6-0/UFC 0-0) is geen onbekend gezicht binnen de UFC. De Zweed staat vaak in de hoek van zijn broertje David Teymur die eveneens in de UFC vecht. Teymur wordt gezien (net als zijn broer) als een zeer groot talent in Zweden. Zo is hij nog altijd ongeslagen in zes gevechten. Teymur heeft een 100% finishratio met drie KO’s en drie Submissions allemaal in de eerste ronde. Teymur traint net als zijn broer bij de grootste en bekendste MMA gym in Zweden : Allstar Training Center. De gym waar ook Alexander Gustafsson en Jimi Manuwa trainen. Teymur krijgt nu de kans om zich op het hoogste podium te laten zien.

Comments are closed.