breaking news

Eerste twee gevechten bekend gemaakt voor UFC on FOX 26 in Winnepeg

August 17th, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC heeft zojuist de eerste twee gevechten bekend gemaakt voor het UFC on FOX evenement op 16 December 2017 in Winnepeg, Manitoba, Canada. Het eerder geplande gevecht tussen Antonio Rogerio Nogueira en Jared Cannonier in de Light-Heavyweight divisie zal niet meer in Norfolk, Virginia plaatsvinden, maar is verplaatst naar Winnepeg. Eveneens kondigde de UFC een gevecht aan tussen de Italiaan Alessio Di Chirico en de Nigeriaanse Amerikaan Oluwale Bamgbose in de Middleweight divisie. De gevechten vinden plaats in de Bell MTS Place.

Lees meer over de vier vechters hieronder.

Antonio Rogerio Nogueira vs. Jared Cannonier

Antonio Rogerio Nogueira (MMA 22-8/ UFC 5-5) is een 41-jarige veteraan die sinds 2001 meedraait in het professionele MMA. Nadat hij onder anderen voor PRIDE FC en Affliction had gevochten debuteerde Nogueira in 2009 tijdens UFC 106 voor de UFC. Hij nam het op tegen Luiz Cane en versloeg hem via een KO in de eerste ronde. Zijn tweede partij wist Nogueira ook te winnen tegen Jason Brilz via een Split Decision. Daarna begon een wisselvallige periode met niet heel veel gevechten voor Nogueira. Zo verloor hij van Ryan Bader, Phil Davis, won hij van Tito Ortiz en Rashad Evans en verloor vervolgens weer tegen Anthony Johnson en Mauricio ”Shogun” Rua. Het gevecht tegen ”Shogun” leverde beide mannen de Fight of the Night bonus op. Vervolgens nam Nogueira het voor eigen publiek op tegen Patrick Cummins. Nogueira wist Cummins te verslaan via TKO in de eerste ronde. Echter kon hij die mooie overwinning geen vervolg geven. Tijdens het Main Event in Sao Paulo zes maanden later tegen Ryan Bader werd wederom van Amerikaan verloren, ditmaal via TKO in de derde ronde. Nogueira zou vervolgens terugkeren tijdens UFC Nashville eerder dit jaar tegen Ilir Latifi, echter gooide een blessure roet in het eten.

Jared Cannonier (MMA 10-2/UFC 3-2) kwam in 2015 de UFC binnen. Tijdens zijn debuut bij de promotie verloor ”Killa Gorilla” via KO van Shawn Jordan. Vervolgens duurde het ruim een jaar later alvorens we Cannonier terug zagen in de Octagon. Zo versloeg hij Cyril Asker tijdens UFC Fight Night Zagreb via een zeer harde KO in de eerste ronde. Dit leverde Cannonier de Performance of the Night bonus op. Cannonier ging vervolgens een gewichtsklasse omlaag (naar Light-Heavyweight). Tijdens zijn debuut in die gewichtsklasse versloeg hij de Moldaviër Ion Cutelaba via Unanimous Decision. Ditmaal won Cannonier de Fight of the Night bonus. Tijdens zijn voorlaatste gevecht stond Cannonier tegenover voormalig titeluitdager Glover Teixeira. Teixeira was twee maatjes te groot voor Cannonier. Teixeira domineerde het gevecht en won via Unanimous Decision. Vervolgens zou Cannonier tijdens de TUF 25 Finale vechten tegen Steve Bossé. Bossé moest zich echter terugtrekken vanwege een blessure en werd op 3 days notice vervangen door Nick Roehrick. Cannonier domineerde de partij, maar de taaie Roehrick wist van geen opgeven. Uiteindelijk wist Cannonier alsnog laat in de derde ronde de finish te forceren en via TKO te winnen.

Alessio Di Chirico vs. Oluwale Bamgbose

Alessio Di Chirico (MMA 10-2/UFC 1-2) maakte in 2016 zijn debuut voor de UFC. Na Luigi Fioravanti en Alessio Sakara is Di Chirico de derde Italiaan in de UFC (inmiddels is daar met Marvin Vettori een vierde Italiaan aan toegevoegd). Di Chiricio nam het tijdens zijn debuut in Zagreb op tegen eveneens een debutant, namelijk Bojan Velickovic. In een zeer competitief gevecht wisten beide mannen zichzelf op een positieve manier aan het publiek te presenteren. Uiteindelijk gaven de ”judges” het gevecht unaniem aan Bojan Velickovic, waardoor Di Chirico zijn ongeslagen status kwijt was. In Augustus 2016 stond Di Chirico gematcht tegen de Zuid-Afrikaan Garreth McLellan. In een bloederig en zeer sterk gevecht van Di Chirico deed hij voldoende voor de overwinning binnen te slepen. Twee van de drie ”judges” gaven het gevecht aan de Italiaan die via Split Decision zijn eerste UFC overwinning kon bijschrijven. Helaas kon Di Chirico begin dit jaar die overwinning geen vervolg geven. Via Triangle Choke Submission vroeg in de eerste ronde moest hij zijn meerdere erkennen in Eric Spicely.

Oluwale Bamgbose (MMA 6-3/UFC 1-3) kwam in 2015 als ongeslagen vechter op short notice de UFC binnen. Hij verving Joe Riggs tegen Uriah Hall. Bamgbose die op dat moment een KO ratio had van 100% in de eerste ronde kwam over van Ring of Combat. Zijn gevecht tegen Hall liep voor Bamgbose niet als gepland. Weliswaar werd het gevecht beslist via TKO in de eerste ronde, maar ditmaal zat Bamgbose zelf aan de verkeerde kant van de uitslag. Bamgbose was meteen zijn ongeslagen status als Pro-MMA vechter kwijt. Vervolgens zou Bamgbose opnieuw op short notice invallen, ditmaal tegen Daniel Sarafian in Pittsburgh, Pennsylvania. Bamgbose versloeg Sarafian binnen een minuut via KO en revancheerde zich dus voor zijn ongelukkige debuut. In April 2016 viel Bamgbose voor de derde keer in als short notice vervanger. Ditmaal nam hij het op tegen TUF Brazil winnaar Cezar Ferreira. Ferreira zou het gevecht winnen via Unanimous Decision. Vervolgens ging het gerucht dat Bamgbose zou vechten tegen Josh Samman, maar dit gevecht werd nooit officieel naar buiten gebracht aangezien Samman overleed aan een overdosis. Bamgbose zou vervolgens vechten tegen Joe Gigliotti maar moest geblesseerd afhaken. En als klap op de vuurpijl werd ook nog het gevecht tegen Tom Breese een paar uur voor aanvang gecanceld omdat Breese zich niet goed voelde. Bamgbose mocht na een jaar afwezigheid in de Octagon eindelijk weer zijn opwachting maken tegen de ongeslagen Braziliaan Paulo Borrachinha. In een zeer attractief gevecht was het uiteindelijk Borrachinha die via TKO in de tweede ronde Bamgbose de baas was.

Comments are closed.