breaking news

Eduardo Dantas verdedigt Bantamweight Titel tegen Darion Caldwell

July 15th, 2017 | by Marcel Dorff
Eduardo Dantas verdedigt Bantamweight Titel tegen Darion Caldwell
Bellator MMA
0

Zojuist wist MMAJunkie.com te melden dat de Braziliaanse Bantamweight Kampioen Eduardo Dantas op 6 Oktober 2017 zijn titel zal verdedigen tegen Darrion Caldwell. Het gevecht zal plaatsvinden in het WinStar World Casino te Thackerville, Oklahoma. Bellator MMA maakte ook gelijk bekend dat voormalig Featherweight Kampioen Daniel Straus terugkeert in de Bellator Cage. Hij neemt het op tegen Emmanuel Sanchez.

Lees meer over beide gevechten hieronder.

Eduardo Dantas vs. Darrion Caldwell

Eduardo Dantas (MMA 20-4/Bellator 10-1) maakte furore in de Braziliaanse en Japanse MMA scene alvorens hij in 2011 debuteerde voor Bellator. Dantas won het Bantamweight Toernooi waarna hij het mocht opnemen tegen Kampioen Zach Makovsky. Dantas won in de tweede ronde via een Arm-Triangle Choke Submission en kroonde zich tot kampioen. Vervolgens verdedigde Dantas zijn titel tegen teamgenoot Marcos Galvao en Anthony Leone, maar verloor hij de titel aan Joe Warren eind 2014. In 2015 won Dantas via Unanimous Decision van Mike Richman waarna hij opnieuw voor de titel mocht vechten. Ditmaal won hij de titel van een man die hij al eerder versloeg, namelijk Marcos Galvao. Dantas verdedigde zijn titel via Majority Decision in December 2016 door eeuwige rivaal Joe Warren eindelijk het zwijgen op te leggen (voor zover mogelijk). Dantas zou het vervolgens in Hongarije opnemen tegen Darrion Caldwell, echter raakte Caldwell geblesseerd en werd vervangen door promotionele nieuwkomer Leandro Higo. Higo wist echter niet binnen de gewichtslimiet te blijven waardoor het gevecht werd omgezet in een non-titlefight. Dantas won het gevecht via Split Decision, en mag nu alsnog tegen Caldwell zijn titel gaan verdedigen.

Darrion Caldwell (MMA 10-1/Bellator 7-1) vecht sinds 2014 voor Bellator MMA. Caldwell kwam over van Legacy FC met een 3-0 record. Caldwell wist zich in een tijdsbestek van twee jaar op te werken van de prelims naar de main card met een 5-0 record. In Maart 2016 werd Caldwell gekoppeld aan Joe Warren. Caldwell verraste veel mensen door Warren binnen een ronde via Rear Naked Choke Submission te finishen. Warren tikte niet af en ging ”out”. Vervolgens ging het in de zomer van 2016 mis tegen Joe Taimanglo. Taimanglo stopte Caldwell via Guillotine Choke Submission in de derde ronde en bezorgde Caldwell hiermee zijn eerste Pro-MMA verlies. Caldwell revancheerde zich echter vijf maanden later door ditmaal wel te winnen van Taimanglo. Via Unanimous Decision was Caldwell te sterk. Dit heeft hem dus het titelgevecht uiteindelijk opgeleverd.

Daniel Straus vs. Emmanuel Sanchez

Daniel Straus (MMA 25-7/Bellator 11-4) maakte in 2010 zijn Bellator MMA debuut tegen Chad Hinton. Dit gevecht werd gewonnen via Unanimous Decision. In 2011 deed Straus mee aan het achtkoppige Bellator Featherweight toernooi. Nadat werd gewonnen van Nazareno Malegarie en Kenny Foster stond in de finale Patricio Freire te wachten. Freire won via Unanimous Decision en bracht daarmee Straus zijn eerste verlies in Bellator toe. In 2012 deed Straus opnieuw mee aan het achtkoppige Bellator Featherweight toernooi. Ook ditmaal haalde Straus de finale, maar won deze keer wel van Marlon Sandro via Unanimous Decision. Dit leverde Straus een titelgevecht op met de kampioen op dat moment Pat Curran. Straus won via Unanimous Decision en greep de titel. Bellator plande echter gelijk een rematch in voor een paar maanden later. De rematch pakte niet goed uit voor Straus die laat in de vijfde ronde via Rear Naked Choke Submission verloor. Nadat Straus tegenstander Justin Wilcox binnen een minuut via KO had gefinisht kreeg hij een nieuwe kans om de titel te pakken. Ditmaal had Patricio Freire de titel in bezit. Straus verloor opnieuw van Freire, ditmaal via Rear Naked Choke Submission in de vierde ronde. Straus revancheerde zich een aantal maanden later door Henry Corrales via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde te finishen. Hierna kreeg Straus opnieuw de kans om de titel te grijpen tegen opnieuw Patricio Freire. Driemaal is scheepsrecht bleekt ook voor Straus te gelden die via Unanimous Decision de titel wist te pakken. Mede door blessures kwam Straus in 2016 niet in actie. In April dit jaar mocht Straus voor de vierde keer aantreden tegen Patricio Freire. Freire was via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde te sterk en pakte de titel.

Emmanuel Sanchez (MMA 15-3/Bellator 7-2) is een Mexicaanse Amerikaan die al sinds 2014 voor Bellator vecht. Sanchez traint bij Roufusport samen met onder andere Erik Koch, CM Punk, Dustin Ortiz en de gebroeders Pettis. Sanchez wist in zijn laatste vijf wedstrijden onder andere Justin Lawrence en Daniel Pineda te verslaan via Split Decision. Zijn gevecht in Juli 2016 tegen Daniel Weichel ging verloren, ook via Split Decision. Echter wist Sanchez begin dit jaar menig MMA liefhebber te verrassen door de sterke Georgi Karakhanyan via Majority Decision te verslaan. Sanchez wist vervolgens ook ex-Kampioen Marcos Galvão te verslaan via Unanimous Decision, en lijkt heel kort bij een titelgevecht te zitten.

Comments are closed.