breaking news

Eduardo Dantas treft Hawaiiaan Toby Misech tijdens Bellator 215 in Uncasville

February 1st, 2019 | by Redactie
Eduardo Dantas treft Hawaiiaan Toby Misech tijdens Bellator 215 in Uncasville
Bellator MMA
0

Voormalig Bellator MMA Bantamweight Kampioen Eduardo Dantas heeft een nieuwe tegenstander toegewezen gekregen. Dantas stond in eerste instantie gematcht tegen Manny Vasquez. Echter raakte Vasquez geblesseerd en zal vervangen worden door Toby Misech. Beide vechters treffen elkaar in de Mohegan Sun Arena te Uncasville, Connecticut op 15 Februari aanstaande op de Main Card.

Eduardo Dantas (MMA 20-6/Bellator 10-3) maakte furore in de Braziliaanse en Japanse MMA scene alvorens hij in 2011 debuteerde voor Bellator. Dantas won het Bantamweight Toernooi waarna hij het mocht opnemen tegen Kampioen Zach Makovsky. Dantas won in de tweede ronde via een Arm-Triangle Choke Submission en kroonde zich tot kampioen. Vervolgens verdedigde Dantas zijn titel tegen teamgenoot Marcos Galvao en Anthony Leone, maar verloor hij de titel aan Joe Warren eind 2014. In 2015 won Dantas via Unanimous Decision van Mike Richman waarna hij opnieuw voor de titel mocht vechten. Ditmaal won hij de titel van een man die hij al eerder versloeg, namelijk Marcos Galvao. Dantas verdedigde zijn titel via Majority Decision in December 2016 door eeuwige rivaal Joe Warren eindelijk het zwijgen op te leggen. Dantas zou het vervolgens in Hongarije opnemen tegen Darrion Caldwell, echter raakte Caldwell geblesseerd en werd vervangen door promotionele nieuwkomer Leandro Higo. Higo wist echter niet binnen de gewichtslimiet te blijven waardoor het gevecht werd omgezet in een non-titlefight. Dantas won het gevecht via Split Decision, en vocht daarna alsnog tegen Caldwell in Oktober 2017. Dantas verloor zijn titel via een Unanimous Decision. En ook in zijn daarop volgende partij kon Dantas het tij niet keren. Via KO vroeg in de eerste ronde werd verloren van Michael McDonald waardoor Dantas nu voor het eerst in zijn carrière een losing streak van twee gevechten heeft.

Toby Misech (MMA 11-6/Bellator 1-0) is een Hawaiiaanse MMA vechter die sinds 2008 actief is in het Pro-MMA. Misech bouwde in het regionale Hawaiiaanse circuit een record van 4-2 op en tekende vervolgens bij de Pacific Xtreme Combat organisatie. Daar won hij in 2013 via KO zijn eerste twee gevechten. Vervolgens mocht hij voor de vacante titel vechten tegen Jang Yong Kim. Misech verloor en na vervolgens nogmaals verloren te hebben keerde hij terug naar Hawaii. Daar wist hij de Destiny Na Koa titel te pakken. Eind 2016 zou Misech vechten voor de Interim CFFC Featherweight titel tegen Shane Burgos. Misech raakte echter geblesseerd en de partij werd afgeblazen. Misech was een half jaar uit de roulatie, maar pakte vervolgens in Maart 2017 de Alaska FC titel door Jared Mazurek via TKO in de vierde ronde te stoppen. Deze prestatie leverde Misech een uitnodiging op voor het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Misech verloor via Unanimous Decision van Ricky Palacios en zou dus geen contract verdienen. Bellator MMA organiseerde vervolgens in December 2018 twee evenementen in Hawaii. Misech kreeg een gevecht aangeboden tegen Edward Thommes. Misech vocht sterk en won via KO in de derde ronde. Nu pakt Misech op short notice de partij aan tegen Eduardo Dantas.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Tweet 20

Comments are closed.