breaking news

Dustin Ortiz krijgt Hector Sandoval tegenover zich in Mexico City

June 1st, 2017 | by Marcel Dorff
Dustin Ortiz krijgt Hector Sandoval tegenover zich in Mexico City
UFC
0

Zojuist wist de Mexicaanse La Afición journalist Carlos Contreras Legaspi te melden dat Dustin Ortiz het tijdens UFC Fight Night 114 in Azcapotzalco, Mexico City, Mexico zal opnemen tegen Team Alpha Male’s Hector Sandoval. Het Flyweightgevecht zal plaatsvinden in de Octagon van de Mexico City Arena op 5 Augustus 2017. Het is niet bekend of het gevecht op de Preliminary Card of Main Card gevochten zal worden.

Dustin Ortiz (MMA 16-7/UFC 5-5) kwam in 2013 de UFC binnen. De Roufusport vechter weet zeer goede met zeer matige prestaties af te wisselen. Nadat Ortiz zijn debuut via TKO won van Jose Maria Tomé, verloor hij via Split Decision van John Moraga. Vervolgens won Ortiz twee Split Decisions van Justin Scoggins en Ray Borg waarna hij het mocht opnemen tegen topcontender Joseph Benavidez. Benavidez was via Unanimous Decision echter te sterk. In 2015 wist Ortiz zijn enige gevecht via TKO te winnen van Willie Gates. Echter werd in 2016 verloren via Unanimous Decision van de Brazilianen Jussier Formiga en Wilson Reis. Eind 2016 viel Ortiz in voor de geblesseerde Moraga tegen Zach Makovsky. Ortiz pakte zijn derde Split Decision overwinning binnen de UFC. In April 2017 vocht Ortiz in Nashville tegen het grote Mexicaanse talent Brandon Moreno. Ortiz deed het goed, maar werd in de tweede ronde verrast door een headkick. Ortiz viel neer en werd vervolgens door Moreno gefinisht via Rear Naked Choke Submission. Ortiz zal van Sandoval moeten winnen om zijn ranking te behouden.

Hector Sandoval (MMA 14-3/UFC 2-1) kwam in Juli 2016 de UFC binnen. Doordat Demetrious Johnson geblesseerd was geraakt moest voor Wilson Reis een nieuwe tegenstander gevonden worden. Sean Santella werd aangewezen door de UFC, maar hij kreeg zijn papieren niet op tijd in orde. Team Alpha Male’s Hector Sandoval mocht zijn UFC debuut maken. Sandoval was kampioen in een drietal organisaties waaronder Tachi Palace Fights. Maar zoals in principe verwacht was een gevecht tegen Wilson Reis erg hoog gegrepen voor een short notice UFC debuut. Reis maakte het karwei snel af via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Sandoval kreeg vervolgens in Sacramento een herkansing van de UFC tegen Fredy Serrano. Sandoval pakte die kans met beide handen aan en won via Unanimous Decision. Vervolgens vocht Sandoval in April 2017 in Nashville tegen Matt Schnell. Schnell nam het initiatief en leek een Guillotine Choke Submission te pakken te hebben. Echter ”slamde” Sandoval zich eruit en sloeg vervolgens vanuit de guard (de al aangeslagen Schnell) KO met een aantal hammerfists.

Comments are closed.