breaking news

Duane van Helvoirt pakt short notice partij tegen Musu Nuertiebieke tijdens MFP 220

May 17th, 2018 | by Marcel Dorff
Duane van Helvoirt pakt short notice partij tegen Musu Nuertiebieke tijdens MFP 220
MFP
0

CSA Holland vechter Duane van Helvoirt zal op 26 Mei aanstaande zijn opwachting maken tijdens MFP 220 in Chabarovsk, Rusland. De Featherweight vechter treft de talentvolle Chinees Musu Nuertiebieke. Naoto Shimizu stond eigenlijk gepland tegen Nuertiebieke, maar de Japanner is geblesseerd geraakt. Het gevecht wordt gehouden in de Platinum Arena. Nuertiebieke vocht al tweemaal eerder voor de Kunlun Fight organisatie (MFP valt hieronder), voor van Helvoirt wordt het zijn debuut.

Duane van Helvoirt (MMA 16-8/Kunlun 0-0) is een Nederlandse vechter die sinds 2007 vecht in het Pro-MMA circuit. De Submission specialist traint bij CSA Holland met onder meer voormalig UFC Women’s Featherweight Kampioene Germaine de Randamie. Van Helvoirt heeft onder meer overwinningen staan tegen Marat Muradov, Abi El Khalfi en TUF veteraan Paulo Boer. Van Helvoirt vocht tijdens zijn meest recente partij in Nederland tijdens WFL MMA 2 tegen Anthony Engelen. Van Helvoirt imponeerde via een Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Van Helvoirt heeft met zestien finishes in zestien partijen nog altijd een 100% finishratio.

Musu Nuertiebieke (MMA 12-3/Kunlun 2-0) is een talentvolle Chinese vechter die in 2014 zijn eerste Pro-MMA partij vocht. Nuertiebieke vocht tot dusver op een partij na al zijn gevechten in China. Nuertiebieke is een bekend gezicht in het Chinese MMA en kwam onder andere uit voor organisaties als WKG, WFL Wars en het zeer prestigieuze M-1 Global. Nuertiebieke zag vorige week zijn winstreak van vier gevechten gekraakt worden tijdens het Main Event van M-1 Challenge 91 in China. Daar verloor hij via Kneebar Submission van de Amerikaan Daniel Swain. Nuertiebieke krijgt nu Van Helvoirt tegenover zich in plaats van zijn geplande tegenstander, de Japanner Naoto Shimizu.

Comments are closed.