breaking news

Drie mogelijke debutanten voor UFC Rotterdam

March 17th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Op 2 september keert de wereldberoemde Octagon terug naar de Ahoy Rotterdam voor een spectaculair Fight Night evenement van de UFC. Naast dit Nederlandse evenement heeft de promotie ook Polen, Schotland en Zweden aangekondigd als gastlanden. Het zou een mooie gelegenheid zijn om de opkomende talenten van Europa een kans te geven op het grote podia. Wellicht wordt deze kans ook aangeboden aan het Nederlandse talent.

Zo kent Nederland de 28-jarige Pieter Buist. Deze Bredanaar was recent in Jinan, Shandong, China om te vechten voor de Aziatische vechtsportorganisatie Kunlun Fight. Ook heeft hij wedstrijden gevochten in onder andere Duitsland en België. Buist zal op 28 mei in actie komen tijdens Melvin Manhoef zijn MMA evenement, World Fighting Leaque in Almere. Een promotie dat op SPIKE TV uitgezonden zal worden. Met de Europese titel in zijn hand is hij klaar voor het grote podia.

Ook Nills van Noord zou een aanvulling zijn voor het evenement UFC in Rotterdam. Met veel wedstrijd ervaring heeft hij bewezen het spel goed te beheersen. Zo won deze Nederlandse Team Schreiber vechter recent van Adnan Alic uit Servië. Hij deed dit overigens binnen de klok van 40 seconden. Met een record van 16 om 8 zou deze Light-Heavyweight voor mooie partijen kunnen zorgen.

Robin van Roosmalen heeft recent nog bewezen het spel volledig te beheersen. Zo heeft hij naast zijn professioneel kickboks record van 48-16-3 een MMA record van 2 om 0. Van Roosmalen, voormalig GLORY Featherweight- en Lightweightkampioen vocht in februari 2016 zijn eerste MMA partij. Dit was tegen de Griek Athinodoros Michailidis die hij in de tweede ronde KO sloeg.

Comments are closed.