breaking news

Dos Anjos vs. Magny & Clarke vs. White toegevoegd aan UFC 215 in Edmonton

July 26th, 2017 | by Marcel Dorff

Een aantal ogenblikken geleden wist Danny Austin van de Edmonton Journal naar buiten te brengen dat Rafael Dos Anjos op 9 September 2017 terug zal keren in de Octagon. De voormalig Lightweight Kampioen neemt het op in de Welterweight divisie tegen Neil Magny. Eveneens werd ook bekend dat de Canadees Mitch Clarke het op zal nemen tegen Alex White. Dit gevecht vind plaats in de Lightweight divisie. De Rogers Place in Edmonton, Alberta, Canada zal het podium zijn voor UFC 215.

Lees hieronder meer over de vier vechters.

Rafael Dos Anjos vs. Neil Magny

Rafael Dos Anjos (MMA 26-9/UFC 15-7) vecht al sinds 2008 in de UFC en kwam de organisatie binnen met twee verliespartijen op rij. Echter richtte Dos Anjos zich op en begon aan een mooie reeks van negen overwinningen en twee verliespartijen. In 2015 mocht Dos Anjos vechten voor de Lightweight titel tegen toenmalig kampioen Anthony Petis. Dos Anjos won via een Unanimous Decision. Daarna verdedigde Dos Anjos zijn titel eenmaal tegen Donald Cerrone en won deze partij vrij eenvoudig via een TKO in de eerste ronde. Daarna zou Dos Anjos zijn titel gaan verdedigen tegen Conor McGregor tijdens UFC 196. Echter brak hij zijn voet waardoor het gevecht niet door kon gaan. Vervolgens was het de beurt aan Eddie Alvarez om te proberen de titel te pakken. Alvarez won via TKO in de eerste ronde. Dos Anjos vocht vervolgens zijn laatste partij op Lightweight tegen Tony Ferguson. In een keihard gevecht over de volle 5 ronden verloor Dos Anjos via een Unanimous Decision. Daarna maakte hij bekend een gewichtsklasse hoger te gaan vechten omdat zijn lichaam de weightcut naar Lightweight niet meer aan kon. Dos Anjos maakte zijn Welterweight debuut eerder dit jaar tegen de Belg Tarec Saffiedine. Dos Anjos was duidelijk de betere en won terecht via Unanimous Decision.

Neil Magny (MMA 19-5/UFC 12-4) deed mee aan het zestiende seizoen van The Ultimate Fighter. Magny kwam tot de halve finale, waarin hij via KO werd uitgeschakeld door de latere runner-up Mike Ricci. Magny mocht vervolgens toch zijn officiële debuut maken voor de UFC. Via Unanimous Decision greep Magny de overwinning tegen Jon Manley. Maar vervolgens verloor Magny van zowel Sergio Moraes als van Seth Baczynski waarna zijn UFC verblijf op losse schroeven leek te staan. Niets bleek minder waar. Magny wist in een tijdsbestek van nog geen twee jaar zeven maal achter elkaar de overwinning te pakken. Onder meer mannen als Tim Means, Alex Garcia en Hyun-Gyu Lim werden verslagen. Magny had echter geen antwoord op het sublieme BJJ werk van Demian Maia, waardoor hij in Augustus 2015 weer eens een verliespartij moest slikken. Echter spoelde Magny die verliespartij als 22 dagen later weg door op short notice Erick Silva via Split Decision te verslaan. Dit leverde Magny drie maanden later zijn eerste Main Event binnen de UFC op in Mexico City tegen Kelvin Gastelum. In een gevecht met twee gezichten was het uiteindelijk Neil Magny die opnieuw de overwinning pakte via Split Decision. Het gevecht werd door de UFC beloond met de Fight of the Night bonus. Begin 2016 had Neil Magny ongelooflijk veel moeite met de Cubaan Hector Lombard, dat wil zeggen in het begin van het gevecht. Magny ging zwaar knockdown, maar herstelde wonderbaarlijk om vervolgens in de tweede ronde Lombard totaal te domineren. Uiteindelijk maakte Magny het gevecht begin derde ronde af via TKO. De inmiddels naar Bellator verhuisde Lorenz Larkin is de laatste man die Magny heeft weten te verslaan. In Augustus 2016 wist Larkin via TKO in de eerste ronde een zeer knappe overwinning te pakken. Magny revancheerde zich eind December 2016. De Team Elevation vechter versloeg oud Welterweight Kampioen Johny Hendricks via Unanimous Decision.

Mitch Clarke vs. Alex White

Mitch Clarke (MMA 11-4/UFC 2-4) is een Canadese vechter die sinds 2011 voor de UFC vecht. De TFC en EFC Kampioen kwam met een ongeslagen record de organisatie binnen. Clarke debuteerde in December 2011 tegen John Cholish. Een debuut om snel te vergeten aangezien Clarke via TKO in de tweede ronde zijn ongeslagen status en zijn UFC debuut verloor. Een half jaar later mocht Clarke zich proberen te revancheren tegen de Fin Anton Kuivanen. Opnieuw verloor Clarke, ditmaal via Split Decision. Echter schijnt in Canada het spreekwoord ”Driemaal is scheepsrecht” ook van toepassing te zijn. Tijdens zijn derde gevecht voor de UFC versloeg Clarke de sterke Engelsman John Maguire via Unanimous Decision. Clarke maakte vervolgens in Mei 2014 zijn debuut in de Verenigde Staten. Hij nam het op tegen TUF 15 runner-up Al Iaquinta. Het zou Clarke’s grootste overwinning worden tot zover in zijn MMA carrière. De Canadees werd volledig gedomineerd door de New Yorker Iaquinta, maar wist begin tweede ronde uit het niets een D’Arce Choke aan te zetten. Iaquinta tapte niet en ging out. Clarke pakte daarmee een grootse overwinning plus ontving de Performance of the Night bonus. Clarke werd vervolgens gematcht tegen de TUF 15 winnaar Michael Chiesa. Clarke werd vanaf het begin tot aan het einde gedomineerd op de grond door Chiesa die een betrekkelijk eenvoudige Unanimous Decision wist te pakken. Tijdens Clarke’s laatste gevecht tijdens International Fight Week 2016 was de Ier Joseph Duffy de tegenstander. Duffy wist Clarke in het begin van het gevecht knockdown te slaan, en finishte via een Rear Naked Choke Submission binnen 30 seconden.

Alex White (MMA 11-3/UFC 2-3) kwam in 2014 als ongeslagen vechter de organisatie binnen. In een zeer sterk debuut versloeg hij Estevan Payan via KO in de eerste ronde. Dit leverde White de Performance of the Night bonus op. Hierna volgde in hetzelfde jaar verliespartijen tegen Lucas Martins (KO 3e ronde) en Clay Collard (Unanimous Decision). Ruim een jaar bleef het stil rond Alex White, mede door blessures. In Februari 2016 maakte White zijn comeback in de UFC tegen Artem Lobov. Lobov werd drie rondes lang gedomineerd door White, waardoor White uiteindelijk vrij eenvoudig via Unanimous Decision wist te winnen. Vervolgens zou Alex White het opnemen tegen TUF 22 winnaar Ryan Hall. Echter raakte White opnieuw geblesseerd en moest hij verstek laten gaan. Begin dit jaar stapte White op short notice in voor Erik Koch tegen Tony Martin. Martin controleerde het gevecht op de grond en won via Unanimous Decision.

Comments are closed.