breaking news

Doo Ho Choi krijgt gewenst gevecht tegen Cub Swanson in Toronto

October 13th, 2016 | by Marcel Dorff

De UFC heeft eerder vanmiddag bekend gemaakt dat Cub Swanson het in Toronto tijdens UFC 206 zal opnemen tegen Doo Ho Choi. Daarmee gaat de wens van de Zuid-Koreaan in vervulling die Swanson een aantal maal al op een respectvolle manier uitdaagde voor een gevecht. Het gevecht zal plaatsvinden op 10 December 2016 in het Air Canada Centre.

Cub Swanson (MMA 23-7/UFC 8-3) is een echte veteraan van de sport. De voormalig King of the Cage en WEC vechter kwam in 2011 de UFC binnen. Hij maakte zijn debuut tijdens het eerste UFC evenement op FOX tegen Ricardo Lamas. Lamas op dat moment nog niet gerekend tot de top van de divisie verraste destijds door Swanson in de tweede ronde via een Submission te stoppen. Swanson wist naar het verlies maar liefst zes gevechten achter elkaar te winnen, tegen onder meer Jeremy Stephens, Dustin Poirier en Charles Oliveira. De man uit Palm Springs, Californië werd meerdere keren een titelgevecht beloofd door de organisatie tegen José Aldo (dit zou een rematch zijn). Echter was voor de UFC het financiële aspect weer eens belangrijke dan het sportieve en werd Conor McGregor vrijwel uit het niet naar voren geschoven. Swanson moest het doen met een gevecht tegen Frankie Edgar. Edgar domineerde Swanson het hele gevecht en won uiteindelijk zeer laat in de vijfde ronde via Submission. Swanson verloor vervolgens opnieuw, ditmaal van Max Holloway. Inmiddels heeft Swanson zich weer naar boven gewerkt door zowel Hacran Dias als Tatsuya Kawajiri via Unanimous Decision te verslaan.

Doo Ho Choi (MMA 15-1/UFC 3-0) ook bekend als de Korean Superboy is tot nu toe een revelatie binnen de UFC. De jonge Zuid-Koreaan verloor in zijn MMA carrière slechts één gevecht, en dat ook nog eens via Split Decision. Choi kwam over van de Japanse organisatie DEEP en maakte in 2014 zijn UFC debuut. Choi had slecht 18 seconden nodig om zijn tegenstander Juan Puig via TKO te verslaan. Ongeveer een jaar later werd Choi door de UFC in Zuid-Korea op de opener van de Main Card gezet tegen Sam Sicilia. Choi had geen kind aan de TUF veteraan en versloeg Sicilia na iets meer dan anderhalve minuut via KO. Dit leverde Choi de Performance of the Night bonus op. Afgelopen zomer stond Choi voor de derde keer in de Octagon. Ditmaal was BJJ specialist Thiago Tavares de tegenstander. Een zeer grote uitdaging in je derde UFC gevecht. Tavares leek in het begin de overhand te hebben, maar kon Choi niet op de grond houden. Choi had vervolgens genoeg aan één combinatie aan stoten om ook Tavares via KO uit te schakelen. Ditmaal duurde het gevecht iets langer dan 2,5 minuut. Choi krijgt nu met Swanson nog een stap hoger in competitie.

14694879_1342316552454154_712865703_n

Leave a Reply