breaking news

Dong-Hyun Kim vecht tegen Colby Covington in Singapore

April 6th, 2017 | by Marcel Dorff

Eerder vanmorgen maakte de UFC via haar Aziatisch Twitter kanaal bekend dat de Zuid-Koreaan Dong-Hyun Kim het gaat opnemen tegen Colby Covington. Het Welterweightgevecht zal plaatsvinden tijdens UFC Fight Night 111 in Kallang, Singapore. Op 17 Juni 2017 zullen beide mannen de Octagon van het Singapore Indoor Stadium betreden. Het gevecht zal waarschijnlijk plaatsvinden op de Main Card.

Colby Covington (MMA 11-1/UFC 6-1) traint al jarenlang bij American Top Team. Hij maakte in Augustus 2014 zijn debuut. In China versloeg hij de Chinees Wang Anying via Submission (Punches) in de eerste ronde. Na opnieuw een Submission overwinning tegen ditmaal Wagner Silva, versloeg Covington de MMA veteraan Mike Pyle via Unanimous Decision. Hierop volgde zijn eerste en tot noch toe enige setback in Covington’s MMA carrière. Warlley Alves was via Guillotine Choke vroeg in de eerste ronde te sterk voor Covington. Covington kwam in 2016 uiteindelijk sterk terug met een Rear Naked Choke Submission tegen de Canadees Jonathan Meunier, en een TKO overwinning tegen Max Griffin. Covington werd vervolgens eind vorig jaar gekoppeld aan de ”Hype-killer” Bryan Barberena. Covington was zowel staand als op de grond Barberena de baas en won een vrij eenvoudige Unanimous Decision. Covington daagde vervolgens de Braziliaanse BJJ wizards Demian Maia en Rafael Dos Anjos uit. Deze gevechten werden echter niet geboekt door de UFC.

Dong-Hyun Kim (MMA 22-3-1-1/UFC 13-3-0-1) is een van de succesvollere Aziaten in de UFC. Kim kwam in 2008 als ongeslagen vechter de UFC binnen. Tijdens zijn eerste zes gevechten voor de organisatie bleef Kim ongeslagen. De Zuid-Koreaan won onder meer van TJ Grant, Matt Brown en Nate Diaz. Karo Parisyan won weliswaar van Kim, maar de uitkomst van dit gevecht werd omgezet in een No-Contest nadat Parisyan verboden pijnstillers had gebruikt. In de zomer van 2011 mocht Kim het in een contendergevecht opnemen tegen Carlos Condit. Condit was te sterk en finishte Kim via een Flying Knee KO in de eerste ronde. De daarop volgende zes gevechten verliepen voor Kim vrij goed. Zo werd er alleen verloren van Demian Maia. Dit kwam in verband met een blessure van Kim. Kim won wel van de Nederlandse Afghaan Siyar Bahadurzada, en wist twee performances of the night bonussen binnen te slepen door zowel Erick Silva als John Hathaway via KO te verslaan. Vervolgens ging het in 2014 in China mis tegen de huidige UFC Welterweight Kampioen Tyron Woodley. Woodley sloeg Kim KO vroeg in de eerste ronde. Sindsdien heeft Kim nog driemaal gevochten voor de UFC en ook driemaal gewonnen. Zo gingen gevechten tegen Josh Burkman en Dominic Waters relatief eenvoudig naar de Zuid-Koreaan. Afgelopen December tijdens UFC 207 vocht Kim tegen de Belg Tarec Saffiedine. Kim won het gevecht uiteindelijk via een controversiële Split Decision.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.