breaking news

Dominick Cruz maakt na twee jaar absentie opwachting tegen John Lineker tijdens UFC 233

December 5th, 2018 | by Marcel Dorff
Dominick Cruz maakt na twee jaar absentie opwachting tegen John Lineker tijdens UFC 233
UFC
0

Voormalig Bantamweight Kampioen Dominick Cruz maakt na ruim twee jaar zijn terugkeer in de Octagon. De Alliance MMA vechter treft John Lineker tijdens UFC 233 in Anaheim, Californië. Beide Bantamweight vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van het Honda Center. Combate wist een aantal weken geleden de te melden dat de UFC werkte aan het gevecht. De UFC heeft inmiddels het gevecht bevestigd. De partij maakt deel uit van de Main Card.

Dominick Cruz (MMA 22-2/UFC 5-1) is misschien wel de beste Bantamweight ter wereld. Cruz had een winstreak van 13 gevechten. ”The Dominator” verloor tijdens zijn WEC debuut op Featherweight tegen Urijah Faber. Vervolgens won Cruz liefst 13 maal!! Cruz ging vervolgens een gewichtsklasse omlaag, en na overwinningen tegen onder meer Ian McCall en Joseph Benavidez mocht Cruz voor de WEC Bantamweight Titel vechten tegen de destijds kampioen Brian Bowles. Cruz won via TKO aan het einde van de tweede ronde na een blessure van Bowles. Vervolgens versloeg Cruz opnieuw Joseph Benavidez, waarna hij tijdens het laatste WEC evenement afrekende met Scott Jorgensen. Doordat de WEC werd overgenomen door de UFC, werd de WEC Titel veranderd in de UFC titel. In 2011 verdedigde Cruz zijn belt tweemaal. Cruz revancheerde zijn enige verlies tegen Urijah Faber en wist ook de inmiddels onverslaanbaar geachte Demetrious Johnson via Unanimous Decision te verslaan. Cruz vocht vervolgens bijna drie (!!) jaar niet in verband met aanhoudende blessures. Hij moest zijn belt inleveren. Cruz maakte zijn comeback in 2014 tegen Takeya Mizugaki. Cruz finishte de Japanner na iets meer dan een minuut via TKO. Vervolgens zou Cruz opnieuw anderhalf jaar out zijn met een blessure. Begin 2016 maakte Cruz opnieuw zijn comeback. Dit keer tegen TJ Dillashaw voor de Bantamweight titel. Cruz leek herboren en nog altijd even sterk als voor zijn blessures. Cruz won via Split Decision en pakte dus terug wat volgens velen nog steeds van hem was. De UFC Bantamweight Titel. Cruz verdedigde de titel afgelopen in Mei 2016 tegen wie anders dan Urijah Faber. Cruz was duidelijk de bovenliggende partij en won via Unanimous Decision. Echter verslikte Cruz zich in ”New kid on the Block” Cody Garbrandt. De leerling van Urijah Faber deed wat zijn meester een aantal maanden eerder niet kon. Hij versloeg Cruz op de ”Cruz manier” via Unanimous Decision waardoor Cruz voor het eerst écht zijn belt verloor. Cruz zou terugkeren tijdens UFC 219 in December 2017 tegen Jimmie Rivera. Echter brak Cruz zijn arm waardoor het gevecht niet doorging.

Embed from Getty Images

John Lineker (MMA 31-8/UFC 12-3) vocht vanaf 2012 tot begin 2015 in de UFC Flyweight divisie. Ondanks dat Lineker een zeer goed record had, en ook in de Top 7 stond van die divisie kreeg hij nooit een titelgevecht aangeboden. Lineker verloor een #1 contender gevecht tegen de Rus Ali Bagautinov, maar dat zal niet eens zo zwaar hebben gewogen. Lineker zelf wel, letterlijk. De Braziliaan miste van zijn acht gevechten in de Flyweight divisie maar liefst viermaal het streefgewicht van maximaal 126 lbs. De UFC verplichtte Lineker om een divisie omhoog te gaan. En dat verloopt tot nu toe vrij succesvol. De Braziliaan had een winstreak van zes gevechten in de UFC, waarvan vier gevechten in de Bantamweight divisie. Lineker won in 2015 van Francisco Rivera via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. Die ronde was zo fantastisch dat de UFC het gevecht dat iets meer dan twee minuten duurde beloonde met de Fight of the Night bonus. In 2016 won Lineker van Rob Font (Unanimous Decision), Michael McDonald (KO) en een controversiële Split Decision tegen John Dodson. Hierdoor staat Lineker er zelfs nog beter voor dan dat hij er ooit voorstond in de Flyweight divisie. Een overwinning tegen TJ Dillashaw had Lineker dan ook rechtstreeks kunnen katapulteren richting een titelgevecht….echter kwam die overwinning er niet. Dillashaw was beter en versloeg Lineker via een dominante Unanimous Decision. Dit leverde Dillashaw een titelgevecht op. Lineker keerde vervolgens in Oktober 2017 terug in de Octagon tegen Marlon Vera. In een vrij eenzijdige partij was het Lineker die via Unanimous Decision de overwinning wist te pakken. Lineker zou vervolgens invallen voor Dominick Cruz tegen Jimmie Rivera tijdens UFC 219 in December 2017. Echter moest Lineker een paar dagen voor aanvang van het gevecht verstek laten gaan in verband met een tandontsteking. Lineker keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC 224 in Rio de Janeiro tegen Brian Kelleher. In een zeer attractief en boeiend gevecht wist Lineker uiteindelijk de taaie Kelleher laat in de derde ronde via een harde stoot KO te slaan.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.