breaking news

Dit is de tegenstander van Stefan Struve

August 16th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Op 8 mei daagde de Nederlandse UFC Heavyweight Stefan Struve, Alexander Volkov uit voor een gevecht in de Ahoy Rotterdam. Volkov ontving het bericht en reageerde positief: “Ofcourse I can not refuse your challenge. You’ll probably be first my opponent, i’ll have to look up, not down as i used too”. Sinds dien is het balletje gaan rollen en is er een contract samengesteld met daarop een main event rol voor UFC Fight Night 115 in Rotterdam, Nederland.

Stefan Struve is geen onbekende vechter voor het Nederlandse publiek. Echter komt tegenstander Alexander Volkov nog weinig voorbij in de Nederlandse MMA media. Wie is Alexander Volkov eigenlijk?

Alexander Volkov (MMA 28-6/UFC 2-0) is een 28-jarige voormalig M-1 en Bellator Heavyweight kampioen. De 2.01 meter lange Rus wist 21 van zijn 28 overwinningen te eindigen voor de bel (18 KO/TKO en 3 Submission). Volkov begon zijn professionele MMA carrière in 2009. Sindsdien maakte hij furore bij M-1 waarna hij een telefoontje kreeg van Bellator. Daar mocht hij direct meedoen aan het Heavyweight tournooi. Na overwinningen op Brett Rogers en Vinicius Queiroz mocht hij voor de titel vechten. In een spannende partij die de 5 ronden volmaakte wist Volkov tegen Richard Hale aan het langste eind te trekken en mocht zich de Bellator Heavyweight kampioen noemen.

Lang kon Volkov er niet van genieten want in zijn eerstvolgende partij verloor hij zijn titel aan Vitaly Minakov via TKO in de eerste ronde. In November 2016 debuteerde Volkov voor de UFC. In een weinig hoogstaande partij wist hij te winnen via een Split Decision tegen Timothy Johnson. Volkov werd vervolgens gematcht tegen Roy Nelson in Kansas City, Missouri eerder dit jaar. Volkov won dit gevecht via Unanimous Decision en is dus vooralsnog ongeslagen binnen de UFC.

Enkele weken geleden wist de Russische MMA journalist Igor Lazorin naar buiten te brengen dat Alexander Volkov wel een heel opvallende trainingspartner had in voorbereiding op zijn gevecht tegen Stefan Struve in Rotterdam. Niemand minder dan viermalig K-1 World Grand Prix Kampioen, GLORY Heavyweight Kampioen en King of Pancrase Semmy Schilt helpt Volkov in voorbereiding op Stefan Struve. Schilt was te aanschouwen op de mat van Team Strela in Moskou. De thuisbasis van Volkov. Volkov had een trainingspartner nodig die de stijl en lengte van Struve kon nabootsen. En dan kom je qua lengte uiteraard al vrij snel uit bij de man uit Zuidlaren.

alexander Volkov beheerst het volledige MMA spel. Zo heeft hij een zwarte band in het Tsu Shin Gen, een bruine band in het Kyokushin en een paarse band in het Braziliaanse jiu-jitsu. Hij heeft in zijn carrière achttien partijen gewonnen met een knock-out, drie met submission en zeven met een beslissing.

Alexander Volkov staat samen met Stefan Struve op het canvas tijdens het main event van UFC Rotterdam. De wereldberoemde Octagon van de UFC reist voor de tweede keer af naar de stad. Wil jij kaarten winnen voor dit evenement? Doe dan mee aan onze winactie!

Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.