breaking news

Diego Sanchez maakt terugkeer tegen Craig White tijdens UFC 228 in Dallas

August 9th, 2018 | by Marcel Dorff
Diego Sanchez maakt terugkeer tegen Craig White tijdens UFC 228 in Dallas
UFC
0

Voormalig titeluitdager en de originele Ultimate Fighter Diego Sanchez maakt op 8 September 2018 zijn terugkeer in de Octagon. Tijdens UFC 228 in Dallas, Texas is de Engelsman Craig White zijn tegenstander. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het American Airlines Center. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Diego Sanchez (MMA 27-11/UFC 16-11) behoeft geen introductie. Sanchez was de winnaar van het allereerste seizoen van The Ultimate Fighter. Sanchez heeft overwinningen tegen Nick Diaz, Takanori Gomi, Jim Miller, Joe Stevenson, Clay Guida, Ross Pearson & Kenny Florian op zijn resumé en is niet weg te denken uit de UFC. Sanchez heeft het de laatste jaren wat moeilijker en won slechts drie van zijn laatste tien wedstrijden. Zijn gevecht op UFC 200 tegen Joe Lauzon eindigde in een drama voor Sanchez. Sanchez werd voor het eerst in zijn carrière gestopt door stoten. Sanchez zou zich echter in November 2016 revancheren voor zijn verlies tegen Lauzon tegen nieuwkomer Marcin Held. In een zeer aantrekkelijk gevecht was Sanchez uiteindelijk de Pool Held via Unanimous Decision de baas. Echter in April 2017 ging Sanchez voor het eerst in zijn carrière écht KO. In de eerste ronde tijdens zijn gevecht in Nashville versloeg Al Iaquinta de JacksonWink MMA vechter via KO binnen twee minuten. Sanchez kon vervolgens tijdens UFC Norfolk ook het tij niet keren. Matt Brown was via een venijnige ellenboog te sterk en finishte hiermee Sanchez.

Embed from Getty Images

Craig White (MMA 14-8/UFC 0-1) is een MMA vechter uit Groot-Brittannië die in 2009 zijn MMA debuut maakte. White vocht voor regionale organisaties, maar werd in 2011 met een 4-1 record al opgepikt door de Cage Warriors organisatie. Daar wist hij zijn debuut weliswaar te winnen, maar vervolgens tweemaal te verliezen. White keerde terug in het regionale circuit maar had ook daar moeite om zijn stijgende lijn van in zijn beginfase op te pakken. Er werd onder meer verloren van huidig UFC Welterweight Leon Edwards. Na dit gevecht volgde een goede winstreak van drie partijen waaronder een overwinning tegen John Redmond. Na vervolgens wederom een mindere fase klopte Cage Warriors opnieuw aan bij White. White leek als herboren en pakte vier overwinningen op een rij. Waaronder overwinningen tegen Hakon Foss, Matt Inman en Alex Montagnani. Die vier overwinningen op rij (alle vier finishes) leverDen hem een contract op bij de UFC. White maakte in Mei 2018 in Liverpool op short notice zijn debuut tegen Neil Magny. Magny bleek te sterk en versloeg White via KO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.