breaking news

Desmond Green stuit op Gleison Tibau tijdens UFC Utica

April 13th, 2018 | by Marcel Dorff
Desmond Green stuit op Gleison Tibau tijdens UFC Utica
UFC
0

De Amerikaan Desmond Green verklapte eerder deze week al dat hij in training was voor een aankomend gevecht tijdens UFC Fight Night 131 in Utica, New York op 1 Juni 2018. De Utica Observer-Dispatch heeft bekend gemaakt dat Green het opneemt in de Lightweight divisie tegen de Braziliaanse veteraan Gleison Tibau. Het gevecht zal plaatsvinden in de Octagon van het Adirondack Bank Center op de Preliminary Card.

Desmond Green (MMA 20-7/UFC 1-2) maakte in 2017 tijdens UFC 210 zijn UFC debuut tegen de ongeslagen Team Alpha Male vechter Josh Emmett. Green verraste veel mensen door Emmett via Split Decision te verslaan. Green is echter geen onbekende in het MMA circuit. Green deed mee aan twee Bellator toernooien in 2013 en 2014. In 2013 werd hij meteen uitgeschakeld, maar in 2014 kwam Green tot de finale tegen Daniel Weichel. Uiteindelijk won Weichel via een Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Green ging vervolgens naar de Titan FC organisatie waar hij onder meer won van Miguel Torres en Steven Siler. De overwinning op Siler leverde Green de Featherweight titel op. Green verloor vervolgens de titel via Split Decision tegen Kurt Holobaugh, en kon ook niet winnen tegen Ande Harrison in een titelgevecht. Inmiddels was Green weer ”back on track” en had hij een winstreak van vijf gevechten. Green kwam echter in September 2017 te kort tegen de Dagestani Rustam Khabilov. Green verloor in Rotterdam via een enigszins controversiële Unanimous Decision. Green keerde vervolgens in Februari 2018 terug in de Octagon. Tijdens UFC Belem was Michel Prazeres de tegenstander. Prazeres was veel te zwaar tijdens de weging, maar ondanks dat nam Green de partij aan. Green verloor uiteindelijk via Unanimous Decision.

Gleison Tibau (MMA 33-13/UFC 16-11) is een van de langst zittende UFC vechters op het roster van de organisatie. Tibau vecht al sinds 2006 voor de organisatie. De BJJ Black Belt die zowat bij het meubilair van American Top Team hoort is niet weg te denken binnen de UFC. Tibau heeft echter nooit voor de titel gevochten binnen de organisatie omdat hij vaak op het laatste moment van zijn ”run” net te kort kwam. De Braziliaan beschikt echter over een zeer goed resumé met overwinningen tegen Thiago Alves, Jeremy Stephens, Adriano Martins, Jamie Varner en voormalig UFC Lightweight Kampioen Rafael Dos Anjos. In 2012 vocht Tibau tegen de ongeslagen Dagestani Khabib Nurmagomedov. Nurmagomedov won op alle scorekaarten via 30-27, ondanks dat werd de decision als zéér controversieel beschouwd. Heel veel MMA media hadden Tibau dat gevecht namelijk via 30-27 gegeven. Tibau is tot de dag van vandaag misschien wel de enige vechter die het Nurmagomedov écht moeilijk heeft weten te maken. Tibau vocht driemaal in 2015. Zo werd gewonnen van de Noord-Ier Norman Parke via Split Decision, maar werd vervolgens verloren van de huidige UFC Interim Lightweight Kampioen Tony Ferguson via Rear Naked Choke Submission vroeg in de eerste ronde. Tibau leek 2015 positief af te sluiten met een Rear Naked Choke Submission overwinning tegen Abel Trujillo vroeg in de eerste ronde. Echter werd de overwinning later omgezet in een diskwalificatie nadat bekend werd dat Tibau positief werd getest op het gebruik van een verboden middel. Tibau gaf toe het middel willens en wetens te hebben gebruikt en werd voor twee jaar geschorst door USADA. Tibau maakte in Januari 2018 na ruim twee jaar zijn terugkeer in de Octagon tegen de Dagestani Islam Makhachev. Een weinig succesvolle comeback aangezien Tibau binnen een minuut zwaar KO werd geslagen.

Comments are closed.