breaking news

Derek Campos treft Sam Sicilia tijdens Bellator 212 in Honolulu, Hawaii

November 20th, 2018 | by Marcel Dorff
Derek Campos treft Sam Sicilia tijdens Bellator 212 in Honolulu, Hawaii
Bellator MMA
0

Bellator MMA heeft een Lightweight gevecht toegevoegd aan de Main Card van Bellator 212 in Honolulu, Hawaii, Het zogeheten “Salute The Troops” evenement is het eerste van twee evenementen die op 14 en 15 December 2018 in het Neal S. Blaisdell Center zullen plaatsvinden. Derek Campos treft Sam Sicilia op de Main Card. Dit wist MMAFighting.com te melden, inmiddels heeft Bellator MMA het bericht bevestigd.

Derek Campos (MMA 19-7/Bellator 8-5) had een slecht debuut binnen Bellator in 2012, maar wist vervolgens drie gevechten op rij te winnen. Waaronder een overwinning tegen huidig BAMMA Lightweight Kampioen Martin Stapleton. Vervolgens werd er in de vier gevechten erna drie keer verloren en eenmaal gewonnen. Wel moet gezegd worden dat daar gevechten tussen zaten tegen mannen als Michael Chandler en Patricky Freire. In 2016 begon Campos zijn zegereeks van vier partijen. Zo won hij via KO van Melvin Guillard, en werd daarna Djamil Chan via Unanimous Decision verslagen. Vervolgens was het de beurt aan Derek Anderson via een Unanimous Decision en versloeg hij in Juli 2017 Brandon Girtz via TKO. Campos mocht vervolgens proberen om zijn verliespartij tegen Patricky Freire in een rematch te gaan effenen. “Pitbull” was echter te sterk via TKO in de eerste ronde waardoor Campos zijn winstreak van vier partijen gebroken zag worden.

Sam Sicilia (MMA 16-9/Bellator 1-1) kwam in 2012 de UFC binnen. Sicilia deed mee aan TUF 15, maar verloor al vroeg in het toernooi van Chris Saunders. Sicilia kreeg toch een kans van de UFC tijdens de TUF Finale Prelims. Sicilia greep die kans en won van Cristiano Marcello via KO in de tweede ronde. Sicilia ging vervolgens naar de Featherweight divisie. Hier had hij een hele zware start. Zo werd verloren van Rony Jason via KO en vervolgens van de Venezolaan Maximo Blanco via Unanimous Decision. Eind 2013 wist Sicilia voor veel mensen verrassend in Brazilië de gevaarlijke Godofredo Pepey via TKO vroeg in de eerste ronde te verslaan. Maar in 2014 ging het vervolgens ook niet ”je van het” met Sicilia. Zo werd tweemaal verloren via Rear Naked Choke Submission van Cole Miller en Katsunori Kikuno, en werd er via Unanimous Decision gewonnen van Aaron Phillips. In 2015 leek Sicilia weer helemaal terug. Met een KO overwinning tegen Akira Corassani en een Unanimous Decision win tegen Yaotzin Meza leek Sicilia 2015 goed te eindigen. Sicilia had echter niet erop gerekend te verliezen van een (op dat moment) vrij onbekende Zuid-Koreaan. Doo Ho Choi had maar iets meer dan anderhalve minuut nodig om Sicilia via KO te stoppen. In 2016 stond Sicilia tegenover de Mexicaan Gabriel Benitez. Benitez won via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde. Sicilia weigerde af te tikken waardoor hij ”out” ging. Sicilia had vervolgens in 2017 een soort van do-or-die gevecht tegen de ongeslagen Canadese nieuwkomer Gavin Tucker. Tucker was sterker en won via Unanimous Decision. Sicilia’s contract werd niet door de UFC verlengt waarna hij de overstap naar Bellator maakte. Sicilia debuteerde voor Bellator MMA in December 2017 tegen de voormalig Kampioen Marcos Galvao. Sicilia was sterker en won via Unanimous Decision waardoor hij mocht spreken van een goed debuut. Dat debuut kon hij in April 2018 geen goed vervolg geven. Via Arm-Triangle Choke Submission in de eerste ronde werd verloren van Emannuel Sanchez waardoor niet Sicilia maar Sanchez voor de titel mocht vechten.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.