breaking news

Dennis Bermudez sluit MMA carrière af met dominante overwinning tegen Te Edwards

January 20th, 2019 | by Marcel Dorff
Dennis Bermudez sluit MMA carrière af met dominante overwinning tegen Te Edwards
UFC
0

New Yorker Dennis Bermudez heeft zojuist zijn afscheid aangekondigd in de Octagon. Bermudez wist in Brooklyn via een dominante Unanimous Decision overwinning Te Edwards te verslaan. Na de partij liet een geëmotioneerde Bermudez weten dat hij goed wilde afsluiten in de Octagon. Hetgeen wat hij deed. Bermudez kwam in 2011 bij de UFC als runner-up van het 14de seizoen van TUF. In totaal kwam “The Menace” zeventien maal in actie voor de UFC. Bermudez won tien maal.

Dennis Ross Bermudez kwam in 2011 via TUF 14 de UFC binnen en was sindsdien niet meer weg te denken uit de UFC Featherweight divisie. Bermudez reikte tot aan de finale, waar hij zijn meerdere moest erkennen in Diego Brandao. Vervolgens wist Bermudez in een tijdsbestek van twee jaar een winstreak van zeven gevechten neer te zetten. Onder anderen Max Holloway, Clay Guida en Steven Siler werden verslagen. Vervolgens volgden twee dieptepunten in de carrière van ”The Menace” in de UFC. Hij verloor achter elkaar van Ricardo Lamas (Submission) en Jeremy Stephens (KO) waardoor Bermudez weer zakte in de rankings. In 2016 kon Bermudez weer de weg naar boven beklimmen met overwinningen op Tatsuya Kawajiri en Rony Jason.

Hierdoor matchte de UFC Bermudez tijdens het Main Event in Houston, Texas tegen de Zuid-Koreaan Chan Sung Jung. Jung had liefst drie jaar niet gevochten in verband met dienstplicht. Bermudez begon sterk aan de wedstrijd, maar liep tegen een harde stoot aan halverwege de eerste ronde. Bermudez ging KO. Bermudez moest vervolgens winnen om zijn Top 10 klassering te behouden. In deze opzet slaagde Bermudez niet. Tijdens UFC Long Island in Juli 2017 verloor Bermudez in een zeer gelijkwaardig gevecht van Darren Elkins via Split Decision. Hierdoor viel Bermudez voor het eerst sinds jaren bij de Top 10 en moest hij vervolgens proberen om te winnen van Fili om een losing streak van drie gevechten te voorkomen. Tijdens UFC Charlotte in Januari 2018 verloor Bermudez via een zeer controversiële Split Decision van Andre Fili waardoor hij voor het eerst sinds jaren buiten de Top 15 is gevallen.

Hieraan werd een derde achtereenvolgende Split Decision verlies toegevoegd in Juli 2018. Ditmaal was Rick Glenn te sterk. Bermudez wist uiteindelijk tijdens UFC Brooklyn zijn losing streak van vier gevechten te doorbreken. Via een dominant Unanimous Decision werd gewonnen van Te Edwards. Bermudez liet na het gevecht weten dat het zijn laatste MMA partij was.

Wij van MMA DNA bedanken Dennis Bermudez voor zijn spectaculaire gevechten en wensen hem veel succes in zijn verdere loopbaan.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.