breaking news

Denise Kielholtz maakt Bellator MMA debuut tegen Jessica Middleton in Tel Aviv

September 27th, 2017 | by Marcel Dorff

Bellator Kickboxing Women’s Flyweight Kampioene Denise Kielholtz maakt op 16 November 2017 haar Bellator MMA debuut in Tel Aviv, Israël. Dit was al eerder bekend, maar nu is ook haar opponente bekend gemaakt. Sherdog wist te melden dat Jessica Middleton de tegenstandster zal zijn van Kielholtz. Beide vrouwen zullen het tegen elkaar opnemen tijdens de Main Card van Bellator 188.

Denise Kielholtz (MMA 0-1/Bellator 0-0) is al jaren een van de beste kickboksters ter wereld. Met een record van 45-3 en een Bellator Kickboxing Record van 4-1 is ze de huidige titelhoudster in de Bellator Kickboxing Flyweight divisie. Echter liet Kielholtz eerder dit jaar al weten ook een partij te gaan vechten voor Bellator MMA. Kielholtz vocht tot dusver eenmaal op MMA regels. Deze partij ging via Armbar Submission verloren in 2015 tegen Juliete de Souza Silva. Echter is dat alweer twee jaar geleden. Kielholtz zal gaan proberen haar eerste overwinning in het Pro-MMA circuit te gaan pakken in Tel Aviv.

Jessica Middleton (MMA 2-2/Bellator 2-2) is een Flyweight vechtster die halverwege 2016 het MMA debuut in Bellator maakte. Daarvoor had ze tussen 2014 en 2016 een Amateur record van 3-2. Middleton maakte haar MMA debuut tegen de Braziliaanse Bruna Ellen. Middleton won het gevecht via Unanimous Decision. In Januari van dit jaar mocht Middleton op de Main Card haar kunsten vertonen tegen Alice Yauger. Middleton won via Unanimous Decision, en kreeg in haar derde gevecht een behoorlijke opstap in competitie. Ze moest het opnemen tegen de eveneens ongeslagen Ilima-Lei MacFarlane. MacFarlane was echter een maatje te groot en versloeg Middleton via Armbar Submission vroeg in de eerste ronde. Middleton keerde vervolgens op short notice binnen drie maanden terug als vervangster van Valerie Létourneau tegen Emily Ducote. In een zeer attractief gevecht was Middleton duidelijk de mindere en verloor ze via Unanimous Decision.

Comments are closed.