breaking news

Demetrious Johnson verdedigt Flyweight titel tegen Henry Cejudo tijdens UFC 227

June 10th, 2018 | by Marcel Dorff
Demetrious Johnson verdedigt Flyweight titel tegen Henry Cejudo tijdens UFC 227
UFC
0

Demetrious Johnson zal op 4 Augustus 2018 tijdens UFC 227 zijn Flyweight titel op het spel zal zetten tegen Henry Cejudo. Dit werd afgelopen nacht tijdens UFC 225 aangekondigd. Het gevecht dat plaats zal vinden in de Octagon van het Staples Center in Los Angeles, Californië. Het gevecht zal fungeren als Co-Main Event achter het Main Event tussen Bantamweight Kampioen TJ Dillashaw en uitdager Cody Garbrandt.

Demetrious Johnson (MMA 27-2-1/UFC 15-1-1) is de eerste en enige Flyweight kampioen die de UFC ooit heeft gehad. Nadat de organisatie de WEC had overgenomen in 2011 vocht Johnson in eerste instantie in de Bantamweight divisie. Na twee overwinningen tegen respectievelijk ”Kid” Yamamoto en Miguel Torres mocht hij vechten voor de titel tegen Dominick Cruz. Dit leverde de enige verliespartij binnen de UFC voor Johnson op via een Unanimous Decision. Daarna stapte Johnson over naar de Flyweight divisie waar hij deelnam aan het toernooi om de titel. Zijn eerste gevecht tegen Ian McCall eindigde in een Draw waarna hij de rematch wel wist te winnen. In 2012 vocht Johnson voor de Flyweight titel tegen Joseph Benavidez. Via een Split Decision werd hij de eerste kampioen. Vervolgens wist Johnson een ongekende reeks aan titelverdedigingen neer te zetten. Liefst elfmaal heeft ”Mighty Mouse” inmiddels zijn titel verdedigt. Henry Cejudo, John Dodson, Ali Bagautinov, Joseph Benavidez, Kyoji Horiguchi etc. allemaal delfden ze het onderspit tegen de kleine grote man uit Madisonville, Kentucky. In April 2017 werd ook Wilson Reis verslagen. Johnson versloeg Reis in de derde ronde via een Armbar Submission. En in Oktober 2017 brak Johnson het record van Anderson Silva. Johnson verdedigde met succes zijn titel voor de elfde maal op rij. Ditmaal werd Ray Borg via een Flying Armbar Submission in de vijfde ronde gefinisht.

Embed from Getty Images

Henry Cejudo (MMA 12-2/UFC 6-2) is een gouden medaille winnaar in Freestyle worstelen tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking op slechts 22-jarige leeftijd. Cejudo stapte in 2013 over naar het professionele MMA en maakte direct indruk. Zo wist hij zijn eerste 10 partijen te winnen. In eerste instantie deed hij dit bij WFF waar hij Bantamweight kampioen werd. Vervolgens vocht hij tweemaal voor Legacy FC waarna hij overstapte naar de UFC. Cejudo won zijn eerste vier partijen tegen respectievelijk Dustin Kimura, Chris Cariaso, Chico Camus en Jussier Formiga. Allen via een Decision. Daarna was het aan Cejudo om voor de Flyweight titel te vechten. Het liep niet zoals verwacht voor Cejudo want in de eerste ronde liep hij tegen een aantal harde knieën van kampioen Demetrious Johnson aan en verloor via TKO. Daarna coachte Cejudo in TUF 24 waarna hij het opnam tegen Joseph Benavidez. In een gevecht dat beide kanten op kon gaan verloor Cejudo via een Split Decision. Cejudo kreeg in de eerste ronde een punt in mindering vanwege het per ongeluk trappen tegen het kruis van Benavidez. Uiteindelijk zou ook zonder het punt in mindering de overwinning naar Benavidez zijn gegaan. In 2017 zou Cejudo het opnemen tegen Sergio Pettis. Echter werd het gevecht een dag voor het evenement gecanceld omdat Cejudo zijn hand had geblesseerd (dit bleek duidelijk uit röntgenfoto’s. Cejudo keerde vervolgens terug tijdens UFC 216 in Edmonton. Hier nam hij het op tegen de Braziliaan Wilson Reis. Cejudo had geen enkele moeite met de eveneens voormalig titeluitdager en versloeg Reis via KO in de tweede ronde. Vervolgens werd in December 2017 alsnog het gevecht tegen Sergio Pettis gevochten. Cejudo was duidelijk nog een maatje te groot voor Pettis en wist via een zeer dominante Unanimous Decision het gevecht te winnen.

Blijf MMA DNA volgen voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.