breaking news

Demetrious Johnson gaat titel verdedigen tegen Wilson Reis

March 5th, 2017 | by Stefan Van Erp

Zojuist is bekend geworden dat Demetrious Johnson zijn Flyweight titel gaat verdedigen tegen Wilson Reis tijdens UFC on FOX 24 in Kansas City op 15 april aanstaande. Dit gevecht stond aanvankelijk gepland voor UFC 201 maar Johnson moest toen geblesseerd afhaken. Nu krijgt Reis alsnog zijn kans op het gevecht voor de titel.

Demtrious Johnson (MMA 25-2-1/UFC 13-1-1) is de enige en ongeslagen Flyweight kampioen die de UFC heeft gehad. Nadat de organisatie WEC had overgenomen in 2011 vocht Johnson in eerste instantie in de Bantamweight divisie. Na 2 overwinningen mocht hij vechten voor de titel tegen Dominick Cruz. Dit leverde de enige verliespartij voor Johnson op via een Unanimous Decision. Daarna stapte Johnson over naar de Flyweight divisie waar hij deelnam aan het tournooi om de titel. Zijn eerste gevecht tegen Iann McCall eindigde in een draw waarna hij de rematch won. In 2012 vocht Johnson voor de Flyweight titel tegen Joseph Benavidez. Via een Split Decision werd hij de eerste kampioen. Negenmaal verdedigde Johnson hem succesvol wat een evenaring is van het record van Anderson Silva. Nu mag Johnson gaan proberen om alleen recordhouder te worden.

Wilson Reis (MMA 22-6/UFC 6-2) is de nummer 4 van de Flyweight divisie. De 31-jarige Braziliaan is in bezit van de zwarte band BJJ en weet deze technieken vaak te vertalen naar de Octagon. Van zijn 22 overwinningen beëindigde Reis 10 keer de partij via een Submission. Zijn laatste overwinning dateert van februari van dit jaar tegen Ulka Sasaki via een Unanimous Decision. Voor Reis was dit een gevaarlijk gevecht gezien hij daarvoor eigenlijk ingedeeld stond om voor de titel te vechten. Johnson haakte geblesseerd af en in plaats van het verplaatsen van dit gevecht kwam er een contender naar voren uit The Ultimate Fighter. Reis deed dus wat hij moest doen en mag zich nu op gaan maken om voor de titel te gaan vechten.

Comments are closed.