breaking news

Debutant Paulo Henrique Costa verwelkomt Alex Nicholson tijdens UFC Fortaleza

January 17th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist is bekend geworden dat Paulo Henrique Costa (beter bekend als Borrachinha) zijn UFC debuut zal maken tegen Alex Nicholson. Beide Middleweights zullen het tegen elkaar opnemen tijdens UFC Fight Night 106 in Fortaleza, Ceará, Brazilië. Het evenement wordt gehouden in het Centro de Formação Olímpica do Nordeste.

Alex Nicholson (MMA 7-3/UFC 1-2) kwam begin 2016 als vervanger voor Sean O’Connell de UFC binnen. In zijn eerste partij nam Nicholson het op tegen Misha Cirkunov. Cirkunov wist via een soort van neck crank de kaak van Nicholson te breken. Nicholson herstelde, ging een gewichtsklasse omlaag en kwam op zeer sterke wijze terug. In Juli 2016 won hij via KO van de thuisvechtende Devin Clark. Nicholson nam het vervolgens in Mexico op tegen publiekslieveling Sam Alvey. In een zeer evenwichtig gevecht won Alvey uiteindelijk op de scorekaarten. Nicholson kwam recent nog onder vuur te liggen na vermeende racistische uitlatingen als cornerman in de hoek van Mike Perry. Er volgden geen sancties.

Paulo Henrique Costa (MMA 8-0/UFC 0-0) probeerde in 2014 via TUF Brazil 3 de UFC binnen te komen. ”Borrachinha” won zijn eliminatie partij en mocht dus het huis in. Echter verloor hij de kwartfinale van latere finalist Marcio Alexandre Jr. via Split Decision waarna zijn UFC avontuur ophield. Vervolgens wist Costa in zijn vijf partijen erna vijfmaal te winnen in de eerste ronde, en daar bovenop ook nog eens twee wereldtitels te pakken. Waaronder de prestigieuze Jungle Fight titel. Met zeven (T)KO’s en één Submission in acht gevechten is Costa nog altijd ongeslagen als Pro-MMA vechter. De Braziliaan heeft een finishratio van 100% waarvan allemaal in de eerste ronde. Eerder deze maand werd al bekend dat Costa een contract bij de UFC had getekend, nu is zijn opponent dus ook bekend.

Comments are closed.