breaking news

De UFC maakt eerste drie gevechten in Glasgow bekend

April 21st, 2017 | by Marcel Dorff
De UFC maakt eerste drie gevechten in Glasgow bekend
UFC
0

Vanmorgen heeft de UFC de eerste drie gevechten van UFC Fight Night 113 in Glasgow, Schotland bekend gemaakt. De gevechten zullen plaatsvinden op 16 Juli 2017 in de SSE Hydro Arena. Zo zal de Schot Paul Craig het in een Light-Heavyweight gevecht het opnemen tegen TUF 23 Runner-Up Khalil Rountree. Zijn Engelse teamgenoot Mark Godbeer kruist in de Heavyweight divisie de degens met UFC debutant Justin Willis. En tot slot zal in de Middleweight divisie de Welshman Jack Marshman zijn opwachting maken. Hij neemt het op tegen de Canadees Ryan Janes. Lees meer over de zes vechters hieronder.

Paul Craig vs. Khalil Rountree

Paul Craig (MMA 9-1/UFC 1-1) is een van de nieuwste toevoegingen aan de UFC Light-Heavyweight divisie. De Schot kwam als ongeslagen vechter en BAMMA Light-Heavyweight Kampioen in December 2016 de UFC binnen. ”The Bearjew” zoals de bijnaam van Craig luidt nam het op in zijn UFC debuut tegen de ongeslagen Luis Henrique da Silva. Craig die dus ook nog nooit had verloren bleek sterker dan zijn Braziliaanse opponent en finishte Luis Henrique da Silva via Armbar Submission in de tweede ronde. Met acht Submission overwinningen en één TKO op zijn resumé is Craig nog altijd in het bezit van een 100% finishratio, waarvan zeven finishes in de eerste ronde. Overigens wist Craig met zijn overwinning op Luis Henrique da Silva de Performance of the Night bonus in de wacht te slepen. Helaas voor Craig was zijn tweede UFC gevecht minder succesvol. Tijdens UFC 209 stond Craig tegen de eveneens ongeslagen Tyson Pedro. Pedro was sterker en versloeg Craig via TKO in de eerste ronde die daarmee zijn eerste Pro-MMA verlies leed.

Khalil Rountree (MMA 5-2/UFC 1-2) kwam voor het eerst in beeld als een van de drie Syndicate MMA vechters tijdens het 23ste seizoen van TUF. Rountree zat in het team van de Strawweight Kampioene Joanna Jedrzejczyk, en won zijn eliminatie gevecht via TKO na een aantal brute soccerkicks tegen lichaam van zijn tegenstander. Rountree verloor vervolgens van Syndicate MMA teamgenoot Cory Hendricks en lag uit de competitie. Een blessure van diezelfde Hendricks zorgde er vervolgens voor dat Rountree een herkansing kreeg en mocht vechten in de halve finale tegen Josh Stansbury. Rountree won via TKO en mocht het vervolgens tijdens de finale opnemen tegen Andrew Sanchez. Sanchez die werd gezien als sterkste man in het huis bleek ook de sterkste in de finale. Sanchez’ groundgame was veel beter waardoor hij 15 minuten lang Rountree op de grond wist te houden. Rountree verloor een Unanimous Decision. Ook tijdens zijn tweede officiële gevecht voor de UFC kon Rountree zijn stempel niet drukken. Nieuwkomer Tyson Pedro wist de achilleshiel van Rountree te vinden en finishte de Amerikaan via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Begin dit jaar nam Rountree het op tegen Daniel Jolly. Rountree kon eindelijk zijn sterke standup game laten zien, en versloeg Jolly binnen 40 seconden via KO.

Mark Godbeer vs. Justin Willis

Mark Godbeer (MMA 12-3/UFC 1-1) was toen hij eind vorig jaar bij de UFC tekende de BAMMA Heavyweight kampioen. Godbeer won deze titel door in Juni 2015 Paul Taylor (niet de UFC veteraan) te verslaan via TKO in de tweede ronde. In Mei 2016 verdedigde hij zijn titel met succes tegen Stuart Austin. Ook Austin werd in de tweede ronde verslagen via TKO. Godbeer vocht ook eenmaal voor Bellator. Dit was geen succes, hij verloor van Cheick Kongo via TKO. Godbeer maakte in Belfast zijn debuut voor de UFC tegen de Amerikaan Justin Ledet. Een onsuccesvol debuut aangezien Godbeer vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission werd gestopt door Justin Ledet. Ledet die zelf boksen als zijn sterkste wapen ziet was zelf het meest verbaasd over zijn Submission overwinning tegen iemand als Godbeer. Godbeer werd in Maart van dit jaar gekoppeld aan Todd Duffee, echter trok Duffee zich terug en werd vervangen door nieuwkomer Daniel Spitz. In een zeer eenzijdige partij wist Godbeer uiteindelijk Spitz meerdere malen ”aan” te slaan, maar niet te finishen. Godbeer won via Unanimous Decision en pakte zo zijn eerste overwinning in de Octagon.

Justin Willis (MMA 4-1/UFC 0-0) maakt zijn UFC debuut. Willis komt uit voor American Kickboxing Academy (AKA) uit San Jose, Californië. Willis startte zijn Pro-MMA carrière met een verliespartij in 2012. Hij pakte in 2014 zijn Pro-MMA carrière weer op en heeft sindsdien een winstreak van vier partijen. Zijn meest recente partij won Willis van Juliano Coutinho in de WSOF organisatie. Willis won via TKO in de tweede ronde. Willis zou tijdens UFC 208 in Brooklyn, New York zijn UFC debuut maken op one weeks notice tegen de Pool Marcin Tybura. Echter was Willis volgens de commissie te zwaar en kreeg hij op voorhand al geen licentie om te vechten. Hierdoor werd het gevecht gecanceld. Willis mag nu (met een goede voorbereiding) alsnog zijn UFC debuut maken.

Jack Marshman vs. Ryan Janes

Jack Marshman (MMA 21-6/UFC 1-1) kwam in 2016 over van de Cage Warriors FC organisatie, waar hij de Middleweight Kampioen was. Tijdens zijn eerste partij in de UFC in November 2016 werd Marshman meteen gekoppeld aan de sterke Zweed Magnus Cedenblad. Marshman bewees echter dat hij iemand is om rekening mee te houden in de toekomst. De eerste Welshman binnen de UFC won het gevecht via TKO in de tweede ronde, hetgeen dat hem de Performance of the Night bonus opleverde. Marshman nam het vervolgens op in Canada tegen de Braziliaan Thiago Santos. Marshman wist Santos in de eerste ronde knockdown te slaan, maar wist het gevecht niet te finishen. Dit deed Santos een ronde later wel. Via een Spinning Heel Kick ging Marshman knockdown. Santos finishte het gevecht via Ground and Pound.

Ryan Janes (MMA 9-2/UFC 1-1) werd in 2016 als Battlefield Fight League Kampioen getekend door de UFC. De Canadees zou in de zomer van 2016 zijn debuut maken tegen Adam Hunter. Helaas voor Janes werd door een USADA overtreding van Hunter het gevecht een dag voor het evenement gecanceld. Janes werd vervolgens ingepland om het tijdens UFC Manilla op te nemen tegen de Chinees Dongi Yang. Ditmaal werd het hele evenement gecanceld waardoor het debuut van Janes voor een tweede keer werd uitgesteld. Uiteindelijk was driemaal scheepsrecht en werd de Canadees gekoppeld aan de Amerikaan Keith Berish. Tijdens UFC Albany in December 2016 was Janes over drie rondes de betere en won hij zijn UFC debuut via Unanimous Decision. Janes kon zijn debuut echter geen goed vervolg geven. Voor eigen publiek werd in Februari van dit jaar verloren van Gerald Meerschaert. Janes tikte na ruim anderhalve minuut af op een Armbar Submission.

Comments are closed.