breaking news

David Zawada pakt short notice gevecht tegen Danny Roberts tijdens UFC Hamburg

July 15th, 2018 | by Redactie
David Zawada pakt short notice gevecht tegen Danny Roberts tijdens UFC Hamburg
UFC
0

Vorige week werd bekend dat Alan Jouban geblesseerd was geraakt en hierdoor niet zou kunnen vechten aankomende Zondag tijdens UFC Fight Night 134 in Hamburg. De UFC maakte afgelopen nacht tijdens de Main Card van UFC Boise bekend dat de Duitser David Zawada het short notice gevecht heeft aangenomen en zijn UFC debuut zal maken tegen Danny Roberts in de Welterweight divisie. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van de Barclaycard Arena op de Main Card.

Danny Roberts (MMA 15-3/UFC 4-2) is een Welterweight die in 2015 door de UFC werd binnengehaald. Roberts had een record van 6-0 in Cage Warriors FC (een van de grootste organisaties in het Verenigd Koninkrijk). Roberts maakte zijn UFC debuut tegen American Top Team veteraan Nathan Coy in December 2015. Met een Triangle Choke Submission in de eerste ronde wist hij Coy bewusteloos te krijgen, waardoor hij zijn eerste winst binnen had. Inmiddels traint Roberts bij Hard Knocks 365 (onder leiding van de Nederlandse trainer Henri Hooft), en wist hij in April 2016 zijn tweede overwinning bij te schrijven op zijn UFC record. Dominique Steele werd via Unanimous Decision verslagen. Roberts leek in Manchester in Oktober 2016 zijn derde overwinning in de UFC te pakken tegen Mike Perry. Echter ging het in de laatste seconden van het gevecht volledig mis voor Roberts en verloor hij via KO. Roberts keerde vervolgens in Juli 2017 tijdens UFC Glasgow terug in de Octagon. Via KO in de tweede ronde versloeg hij Bobby Nash en pakte hij zijn derde overwinning in de Octagon. Roberts zou het vervolgens opnemen tegen Sheldon Westcott tijdens UFC Winnipeg in December 2017. Echter raakte de Canadees geblesseerd waarna Roberts werd gematcht tegen Nordine Taleb. Taleb gaf Roberts geen kans en finishte het gevecht vroeg in de eerste ronde via een goed geplaatst headkick en opvolgende stoten. Roberts keerde vervolgens al snel terug tijdens UFC Londen in Maart 2018 tegen Oliver Enkamp. Roberts wist het gevecht via KO in de eerste ronde in zijn voordeel te beslissen. Roberts werd vervolgens tijdens UFC Hamburg in Juli 2018 gematcht tegen Alan Jouban. Echter raakte Jouban geblesseerd waardoor hij promotionele nieuwkomer David Zawada tegenover zich kreeg.

Embed from Getty Images

David Zawada (MMA 16-3/UFC 0-0) is een Duitse MMA vechter afkomstig uit Düsseldorf. Zawada begon zijn Pro-MMA carrière in 2010 bij regionale Duitse organisaties. Na zeven achtereenvolgende overwinningen waaronder een overwinning tegen Kerim Engizek mocht Zawada vechten voor de Respect FC titel tegen de Nederlander Djamil Chan. Chan was te sterk voor Zawada via KO in de eerste ronde en bracht de Duitser zodoende zijn eerste verlies van zijn Pro-MMA carrière toe. Na vervolgens de rug te hebben gerecht en twee overwinningen te hebben bijgeschreven waaronder een overwinning bij het hoog aangeschreven Duitse GMC werd Zawada een contract aangeboden bij de Poolse KSW organisatie. Daar mocht hij meteen voor de titel vechten tegen Borys Mankowski. Wederom lukte het Zawada niet om een titel te pakken aangezien ditmaal in de eerste ronde via Submission werd verloren. Vervolgens wist Zawada twee van zijn daarop volgende drie gevechten winnen af te sluiten en kreeg hij in 2016 een nieuwe kans van de Respect FC organisatie om de titel te pakken. Zawada greep die kans ditmaal wel en versloeg Stefan Larisch via TKO in de eerste ronde. Het spreekwoord ”Driemaal is scheepsrecht” was ook ditmaal van toepassing. Hierop volgden vier overwinningen waaronder een overwinningen tegen UFC veteraan Andreas Stahl en de zeer hoog aangeschreven Poolse vechters Michal Michalski en Maciej Jewtuszko. Met een winstreak van vijf gevechten tekende Zawada een contract bij de UFC.

Afbeeldingsresultaat voor MARTIN ZAWADA

Blijf MMA DNA volgen voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.