breaking news

Davi Ramos treft Chris Gruetzemacher tijdens UFC São Paulo

September 20th, 2017 | by Marcel Dorff

Combate journalist Raphael Marinho wist zojuist te melden dat de Braziliaan Davi Ramos het tijdens UFC Fight Night 119 in São Paulo, Brazilië zal opnemen tegen de Amerikaan Chris Gruetzemacher. Het Lightweightgevecht zal plaatsvinden op 28 Oktober 2017 in het Ginasio do Ibirapuera. Beide mannen treffen elkaar op de Preliminary Card die avond.

Davi Ramos (MMA 6-1/UFC 0-0) is een zwarte band BJJ die sinds begin dit jaar door de UFC werd getekend. De Braziliaan viel in voor Max Griffin op short notice tegen zijn landgenoot Sergio Moraes. Ramos verloor uiteindelijk in een competitief gevecht via Unanimous Decision. Van zijn zes overwinningen wist hij er vier via een Submission te beslissen. Ramos vecht voor Team Nogueira in zijn thuisland Brazilië. Ramos heeft tussen 2010 en 2015 diverse grote prijzen gewonnen in grote Jiu Jitsu toernooien. Ook vocht hij in het verleden één partij voor Bellator tegen David Rickels die hij verloor via een Unanimous Decision in 2014. Ramos zal gaan proberen zijn eerste overwinning te pakken in de Octagon.

Chris Gruetzemacher (MMA 13-2/UFC 1-1) kwam via TUF 22 in 2015 de UFC binnen. Gruetzemacher maakte deel uit van Team Faber. Gruetzemacher versloeg tijdens de eliminatieronde Austin Springer via TKO en werd tot het ”TUF huis” toegelaten. Vervolgens versloeg hij in de achtste finales de Duitser Sascha Sharma via Unanimous Decision. Omdat er negen personen in aanmerking kwamen voor acht kwartfinale plaatsen werd een vechter ”geslachtofferd” door Dana White en mocht niet verder vechten in het toernooi. Gruetzemacher had volgens de UFC president de minst spectaculaire overwinning gepakt in de achtste finales en mocht niet verder in het toernooi. Wel werd Gruetzemacher een gevecht beloofd op de TUF 22 Finale card. Echter blesseerde de Zweed Martin Svensson zich in de achtste finale waarna Gruetzemacher alsnog verder mocht in het toernooi. Gruetzemacher verloor uiteindelijk de kwartfinale via KO van Artem Lobov. De UFC hield zich echter wel aan hun woord en gaf Gruetzemacher een Prelimgevecht tegen Abner Lloveras tijdens de TUF 22 Finale. Gruetzemacher won het gevecht via Unanimous Decision. Mede door blessureleed zagen we Gruetzemacher in 2016 niet in de Octagon. Eerder dit jaar tijdens UFC Houston vocht Gruetzemacher tegen Chas Skelly. Skelly won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Gruetzemacher zou vervolgens in Augustus terugkeren tegen Martin Bravo, echter raakte Gruetzemacher geblesseerd waardoor hij niet kon vechten.

Comments are closed.