breaking news

Daniel Weichel maakt stap naar Lightweight divisie en treft Goiti Yamauchi tijdens Bellator 210

November 9th, 2018 | by Redactie
Daniel Weichel maakt stap naar Lightweight divisie en treft Goiti Yamauchi tijdens Bellator 210
Bellator MMA
0

De Duitser Daniel Weichel keert op 30 November 2018 terug in de Bellator MMA cage. Tijdens Bellator 210 in Thackerville, Oklahoma is Goiti Yamauchi de tegenstander. Weichel maakt de overstap van de Featherweight naar de Lightweight divisie. Dit wist MMAJunkie te melden. Beide vechters treffen elkaar in het WinStar World Casino and Resort.

Daniel Weichel (MMA 39-10/Bellator 8-2) vecht sinds 2014 voor Bellator MMA. De Duitser was voordat hij bij Bellator kwam de M-1 Global Kampioen. Een van de meest toonaangevende organisaties in Rusland. Weichel deed in Bellator MMA mee aan het achtkoppige Featherweight toernooi in 2014. Weichel wist zowel Scott Cleve, Matt Bessette en Desmond Green te verslaan. Dit zou hem later een titelgevecht opleveren met Kampioen Patricio Freire. Tussendoor wist Weichel ook nog de sterke Pat Curran via Split Decision te verslaan. Weichel leek vervolgens ook de titel te pakken tegen Patricio Freire, echter wist Freire een fantastische comeback te maken in de tweede ronde en versloeg de Braziliaanse Kampioen de Duitser Weichel via KO. Weichel heeft inmiddels de rug gerecht, en met overwinningen op Georgi Karakhanyan, Emmanuel Sanchez en Brian Moore lijkt een titelgevecht weer in de buurt. Een overwinning op Teixeira in 2017 via Split Decision zorgde ervoor dat Weichel zijn verdiende rematch tegen Patricio Freire kreeg. Deze rematch kwam in Juli 2018 in Rome. Weichel wist wederom niet te winnen van Freire. Ditmaal werd verloren via Split Decision. Weichel gaat nu een divisie omhoog.

Goiti Yamauchi (MMA 21-4/Bellator 7-3) is een van de grootste talenten in de Bellator MMA Lightweight divisie. Yamauchi kwam als Iron FC en Smash Fight Kampioen in 2013 de organisatie binnen. Tijdens zijn debuut versloeg hij Musa Toliver via Rear Naked Choke Submission na iets meer dan een minuut. Nadat vervolgens ook Saul Almeida via KO opzij werd gezet had Yamauchi zijn eerste setback binnen de organisatie. Will Martinez bleek via Unanimous Decision te sterk. Drie maanden later kwam Yamauchi echter zeer sterk terug met een overwinning via Unanimous Decision tegen Mike Richman. Vervolgens wist Yamauchi zowel Martin Stapleton als Isao Kobayashi via Rear Naked Choke Submission te stoppen, en leek hij weer op weg naar een topgevecht in de organisatie. Begin 2016 stak Bubba Jenkins via een Unanimous Decision overwinning daar echter een stokje voor. Maar opnieuw wist Yamauchi zijn verliespartij vrij snel goed te maken. Zo werden Ryan Couture en Valeriu Mircea beiden via een Submission in de eerste ronde verslagen. Daarna nam Yamauchi het op tegen Adam Piccolotti. Ook deze partij won hij in de eerste ronde via een Submission. Yamauchi kreeg vervolgens in Januari 2018 dé kans om een toekomstig titelgevecht veilig te stellen tegen voormalig Kampioen en een van de beste vechters in de Lightweight divisie Michael Chandler. Chandler was echter veel te sterk en won het gevecht via een eenzijdige Unanimous Decision. Yamauchi werd vervolgens in September 2018 gekoppeld aan Patricky Freire. Echter raakte Yamauchi geblesseerd waardoor hij moest afhaken.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.