breaking news

Cris Cyborg vs. Megan Anderson voor de Women’s Featherweight titel

June 19th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft de UFC bekend gemaakt dat Cris Cyborg het op 29 Juli 2017 in Anaheim, Californië zal opnemen tegen Megan Anderson voor de vacante Women’s Featherweight titel. De titel was vacant nadat de UFC Kampioene Germaine de Randamie de titel vandaag afnam. De UFC liet weten dat door onwelwillendheid van de Randamie met betrekking tot het verdedigen van de titel tegen #1 contender Cris Cyborg het geen andere keus had dan deze beslissing te maken. Cyborg en Anderson zullen het Co-Main Event verzorgen tijdens UFC 214 in het Honda Center.

Cris Cyborg (MMA 17-1-0-1/UFC 2-0-0-0) is een van de meest bekende namen in het MMA voor vrouwen. De Braziliaanse is al ruim 12 jaar ongeslagen en wist bijna alle prestigieuze titels in haar gewichtsklasse te winnen. Zo was Cyborg de Women’s Featherweight Kampioene van de Strikeforce organisatie nadat ze de Amerikaanse MMA pionier Gina Carano via TKO wist te verslaan. Cyborg verdedigde de belt driemaal met succes tegen Marloes Coenen, Jan Finney en Hiroko Yamanaka. Dat laatste gevecht werd in verband met gebruik van verboden middelen omgezet in een No-Contest. Cyborg werd geschorst. De UFC nam vervolgens Strikeforce over, maar wilde geen Featherweight divisie aan het rooster toevoegen. Cyborg kon de Bantamweightlimiet niet meer halen en weigerde destijds het contract van de UFC om medische redenen. Invicta FC een organisatie speciaal voor vrouwen pikte Cyborg op. Cyborg debuteerde tegen Fiona Muxlow en won via TKO in de eerste ronde. Hierdoor mocht Cyborg vechten om de allereerste Invicta FC Women’s Featherweight titel tegen Marloes Coenen. Coenen wist Cyborg tot de vierde ronde te krijgen, maar moest opnieuw haar meerdere erkennen in de Braziliaanse. Cyborg verdedigde vervolgens de titel nog driemaal met driemaal een KO in de eerste ronde tot gevolg. Cyborg wilde vervolgens in 2016 heel erg graag op de UFC 198 card in Curitiba. De UFC gaf gehoor aan Cyborg en matchte haar tegen de enige vrouw die het gevecht aandurfde Leslie Smith. Smith had weinig kans en verloor via TKO vroeg in de eerste ronde. Cyborg mocht vervolgens een Fight Night in Brasilia headlinen tegen Lina Länsberg. De Zweedse wist het vol te houden tot de tweede ronde, maar verloor eveneens via TKO. Cyborg kon vervolgens niet op tijd het gewicht maken nadat de UFC de Women’s Featherweight divisie introduceerde. Holly Holm en Germaine de Randamie vochten voor de titel. De Randamie won via Unanimous Decision. Het gevecht tegen Cyborg weigerde de Randamie echter in verband met het doping verleden van Cyborg. De UFC heeft daarop De Randamie haar belt afgepakt en nu mag Cyborg alsnog voor de titel vechten.

Megan Anderson (MMA 8-2/UFC 0-0) komt uit Australië maar woont al een tijdje in Lee’s Summit, Missouri waar ze traint bij Glory MMA & Fitness. Anderson kwam in 2015 de Invicta FC organisatie binnen. Ze verloor haar debuut tegen de Belgische Cindy Dandois via Submission (Triangle Choke) in de tweede ronde. Vervolgens wist Anderson een winstreak van 3 gevechten op te bouwen. Zowel Amber Leibrock, Amanda Bell en Peggy Morgan werden allen via TKO verslagen. De laatste twee overwinningen leverde Anderson de Performance of the Night bonus op. Invicta FC matchte Anderson vervolgens tegen Charmaine Tweet. Anderson versloeg Tweet in de tweede ronde via TKO en pakte hiermee de Interim Featherweight titel. Cris Cyborg (de kampioene) liet vervolgens weten niet meer terug te komen naar Invicta FC en gaf de belt vrij. Hierdoor werd de Interim titel van Anderson omgezet in de ”echte” titel. Anderson zou in Juli haar eerste titelverdediging gaan maken voor Invicta FC tegen Helena Kolesnyk. Deze partij komt door de overstap van Anderson naar de UFC dus te vervallen.

Comments are closed.