breaking news

Cris Cyborg en Megan Anderson willen tegen elkaar vechten

May 2nd, 2017 | by Stefan Van Erp
Cris Cyborg en Megan Anderson willen tegen elkaar vechten
UFC
0

Invicta Featherweight kampioene Megan Anderson heeft in een interview met Ariel Helwani aangegeven dat zij graag zou willen vechten tegen Cris Cyborg tijdens UFC 214 in Anaheim als Germaine de Randamie daar nog niet klaar voor is. Cyborg reageerde direct door aan te geven dat zij dit gevecht ook wel ziet zitten.

Megan Anderson geeft aan dat zij al een tijd wacht op een telefoontje van de UFC. De huidige Invicta kampioene lijkt een geschikte kandidaat om aan de Featherweight divisie van de UFC toe te voegen. Echter lijkt deze divisie nog steeds een doorn in het oog van de promotie. Sinds de Randamie en Holm om de titel vochten is er nog geen enkele dame toegevoegd aan de divisie. De UFC wilde Cris Cyborg een platform bieden om te schitteren omdat Bantamweight voor haar onmogelijk is om te halen. Echter gooide USADA roet in het eten door Cyborg tijdelijk te schorsen voor een dopingtest. Dit is later weer teruggedraaid door USADA waardoor Cyborg gerechtigd is om de Octagon weer te betreden.

Het kwaad was echter al geschied. Holm en de Randamie vochten een hard gevecht uit over 5 ronden tijdens het Main Event van UFC 208. De Randamie won via een Unanimous Decision en mocht zich de eerste Featherweight kampioene noemen van de UFC. Daarna werd het echter stil rond de Randamie en ook de UFC lijkt weinig tot geen aandacht te geven aan de divisie. Dit tot frustratie van Cyborg die zit te popelen om de Octagon weer te betreden. Laatst uitte zij haar ongenoegen op Social Media over het feit dat zij nog geen gevecht heeft.

Nu lijkt Megan Anderson het verlossende antwoord voor Cyborg te zijn. Anderson won in januari dit jaar de interim titel tegen Charmaine Tweet via een TKO in de eerste ronde. Deze titel werd later omgezet naar de officiële titel omdat Cyborg definitief overstapte naar de UFC. Voor beide dames lijkt UFC 214 haalbaar te zijn. De vraag is alleen nog of het om een interim titelgevecht gaat of niet.

Bekijk hier het interview met Megan Anderson:

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.