breaking news

Craig White pakt short notice gevecht tegen Neil Magny tijdens UFC Liverpool

May 15th, 2018 | by Marcel Dorff
Craig White pakt short notice gevecht tegen Neil Magny tijdens UFC Liverpool
UFC
0

De Brit Craig White heeft het gevecht tegen Neil Magny in de Welterweight divisie tijdens UFC Fight Night 130 in Liverpool, Engeland aangenomen. White komt over van de Cage Warriors organisatie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Echo Arena. White vervangt de IJslander Gunnar Nelson die vanwege een blessure moest afzeggen. Het gevecht zal dienen als Co-Main Event op 27 Mei aanstaande.

Neil Magny (MMA 20-6/UFC 13-5) deed mee aan het zestiende seizoen van The Ultimate Fighter. Magny kwam tot de halve finale, waarin hij via KO werd uitgeschakeld door de latere runner-up Mike Ricci. Magny mocht vervolgens toch zijn officiële debuut maken voor de UFC. Via Unanimous Decision greep Magny de overwinning tegen Jon Manley. Maar vervolgens verloor Magny van zowel Sergio Moraes als van Seth Baczynski waarna zijn UFC verblijf op losse schroeven leek te staan. Niets bleek minder waar. Magny wist in een tijdsbestek van nog geen twee jaar zeven maal achter elkaar de overwinning te pakken. Onder meer mannen als Tim Means, Alex Garcia en Hyun-Gyu Lim werden verslagen. Magny had echter geen antwoord op het sublieme BJJ werk van Demian Maia, waardoor hij in Augustus 2015 weer eens een verliespartij moest slikken. Echter spoelde Magny die verliespartij als 22 dagen later weg door op short notice Erick Silva via Split Decision te verslaan. Dit leverde Magny drie maanden later zijn eerste Main Event binnen de UFC op in Mexico City tegen Kelvin Gastelum. In een gevecht met twee gezichten was het uiteindelijk Neil Magny die opnieuw de overwinning pakte via Split Decision. Het gevecht werd door de UFC beloond met de Fight of the Night bonus. Begin 2016 had Neil Magny ongelooflijk veel moeite met de Cubaan Hector Lombard, dat wil zeggen in het begin van het gevecht. Magny ging zwaar knockdown, maar herstelde wonderbaarlijk om vervolgens in de tweede ronde Lombard totaal te domineren. Uiteindelijk maakte Magny het gevecht begin derde ronde af via TKO. De inmiddels naar Bellator verhuisde Lorenz Larkin is de laatste man die Magny heeft weten te verslaan. In Augustus 2016 wist Larkin via TKO in de eerste ronde een zeer knappe overwinning te pakken. Magny revancheerde zich eind December 2016. De Team Elevation vechter versloeg oud Welterweight Kampioen Johny Hendricks via Unanimous Decision. Echter kon Magny geen goed vervolg geven in zijn daarop volgende gevecht. Tijdens UFC 215 in Edmonton werd in de eerste ronde verloren via Rear Naked Choke Submission van voormalig UFC Lightweight Kampioen Rafael Dos Anjos. Echter wist Magny zichzelf te revancheren in December 2017 tegen Carlos Condit. Magny won van de voormalig Interim Welterweight Kampioen via Unanimous Decision.

Craig White (MMA 14-7/UFC 0-0) is een MMA vechter uit Groot-Brittannië die in 2009 zijn MMA debuut maakte. White vocht voor regionale organisaties, maar werd in 2011 met een 4-1 record al opgepikt door de Cage Warriors organisatie. Daar wist hij zijn debuut weliswaar te winnen, maar vervolgens tweemaal te verliezen. White keerde terug in het regionale circuit maar had ook daar moeite om zijn stijgende lijn van in zijn beginfase op te pakken. Er werd onder meer verloren van huidig UFC Welterweight Leon Edwards. Na dit gevecht volgde een goede winstreak van drie partijen waaronder een overwinning tegen John Redmond. Na vervolgens wederom een mindere fase klopte Cage Warriors opnieuw aan bij White. White leek als herboren en pakte vier overwinningen op een rij. Waaronder overwinningen tegen Hakon Foss, Matt Inman en Alex Montagnani. Die vier overwinningen op rij (alle vier finishes) leveren hem nu een contract op bij de UFC.

Comments are closed.