breaking news

Interview : Costello van Steenis is klaar voor zijn gevecht tijdens Bellator 200

May 25th, 2018 | by Marcel Dorff
Interview : Costello van Steenis is klaar voor zijn gevecht tijdens Bellator 200
Interview
0

Costello van Steenis staat vanmiddag tijdens Bellator 200 op het canvas tegen Kevin Fryer. De teamgenoot van Gegard Mousasi (die in het Main Event voor de titel zal strijden tegen huidig kampioen Rafael Carvalho) maakt voor de tweede keer zijn opwachting voor Bellator MMA. Van Steenis zal uitkomen in het zesde prelim gevecht van de middag. De vechter uit Vlaardingen beantwoorde minder dan 24 uur voor zijn gevecht nog een aantal vragen.

Bekijk hieronder het korte ”vragenvuurtje”.

Ging je eerste Bellator gevecht (overwinning tegen Steve Skrzat) zoals gepland?
”Mijn eerste Bellator gevecht was niet echt zo gegaan als gepland. Ik wilde meer staande werk doen, maar ja klein ”foutje”.”

Was er extra druk omdat het je debuut was?
”Nee, bij elke gevecht heb evenveel druk. Ik durf niet te zeggen of ik meer druk had dan de andere keren.”

Waar heb je in aanloop naar dit gevecht getraind?
”Ik heb precies bij dezelfde plekken getraind als altijd. Ik heb getraind bij MMA Vlaardingen, Kops Gym (Team Mousasi) in Amsterdam & Ace Gym (Kracht & Conditie) in Almere.”

Je vecht nu tegen een Engelsman. Denk je dat het publiek van invloed zal zijn op je prestatie?
”Nee, meer of minder publiek ik zal daar niet slechter of beter van gaan presteren.”

Een Engelse tegenstander in Engeland, wil je vermijden om naar een Decision te gaan?
”Ik wil sowieso vermijden om naar een Decision te gaan!! Ik beslis het gevecht liever voortijdig, vooral als ik in het buitenland vecht.”

Voor de tweede keer sta je samen met Gegard Mousasi op de card. Is het een voordeel dat je wat meer Nederlanders om je heen hebt tijdens Fight Week?
”Ja, natuurlijk hebben we veel Nederlanders dit keer. Mousasi heeft een groep mensen mee genomen en ik heb een groep mee. Veel support!!!”

Je staat op de Bellator Prelims. Zoals bekend worden vaker sommige Prelims na de Main Card gevochten (zogehete Postlims). Wat vind jij van de Postlims? Wat heeft je voorkeur?
”Ik vecht liever natuurlijk ook op de Main Card want daar krijg je veel meer aandacht, en dat is goed voor je naamsbekendheid. Maar goed, maakt niet uit ik kom daar nog wel misschien de volgende keer.”

Wij van MMA DNA willen Costello van Steenis bedanken en wensen hem veel succes.

Comments are closed.