breaking news

Clay Guida keert terug tegen Erik Koch in Oklahoma City

March 30th, 2017 | by Marcel Dorff
Clay Guida keert terug tegen Erik Koch in Oklahoma City
UFC
0

Zojuist werd tijdens het programma UFC Tonight bekend gemaakt dat Clay Guida tijdens UFC Fight Night 112 terug zal keren in de Octagon. Hij neemt het op tegen Erik Koch. Beide Lightweights zullen in de Octagon van de Chesapeake Energy Arena in Oklahoma City, Oklahoma de strijd met elkaar aangaan. Het gevecht zal plaatsvinden op 25 Juni 2017 en zal waarschijnlijk deel uit maken van de Preliminary Card.

Clay Guida (MMA 32-17/UFC 12-11) is een echte MMA veteraan. De vechter uit Illinois maakte in 2006 zijn debuut voor de UFC. Een paar maanden eerder had Guida de Strikeforce Lightweight titel op zijn naam geschreven. Guida had een moeilijk begin in de UFC. Zo won hij weliswaar zijn debuut, maar in de daarop volgende vier gevechten werd slecht eenmaal gewonnen. Guida won van Marcus Aurelio, maar verloor van mannen als Tyson Griffin en Roger Huerta. De UFC verlengde ondanks een aantal tegenvallende resultaten alsnog het contract van Guida, aangezien hij in alle gevechten toonde dat hij de absolute wilskracht om zich continu terug te knokken. Iets wat Guida tot een absolute publiekslieveling binnen de UFC maakte. Guida won vervolgens drie gevechten op rij. Onder meer TUF winnaars Mac Danzig en Nate Diaz werden verslagen. Vervolgens stuitte Guida op twee verliespartijen tegen respectievelijk Diego Sanchez en Kenny Florian waarna Guida weer opnieuw kon beginnen zichzelf naar boven te werken. Tussen 2010 en 2011 werkte Guida zichzelf op tot absolute contender en versloeg hij Rafael Dos Anjos, Takanori Gomi en WEC Kampioen Anthony Pettis. Die overwinning leverde Guida een title-eliminator op tegen Benson Henderson. Henderson was in een competitief gevecht iets te sterk voor Guida waardoor Henderson won via Unanimous Decision. Vervolgens verloor Guida ook via Split Decision van Gray Maynard waarna hij een gewichtsklasse omlaag ging naar de Featherweightdivisie. In de Featherweightdivisie heeft Guida nog niet echt een rol van betekenis gehad. Zo wist hij verliespartij met winstpartij af te wisselen. Guida won van Robbie Peralta, Tatsuya Kawajiri en Hatsu Hioki, maar verloor van topcontenders als Dennis Bermudez en Chad Mendes. Eind 2015 ging het helemaal mis toen Thiago Tavares binnen 40 seconden Guida wist te finishen via Guillotine Choke Submission. Guida leek zich te herpakken in een zeer goed gevecht in Juni 2016 tegen Brian Ortega. Echter liep Guida vlak voor het einde van de derde ronde tegen een knie van Ortega op en ging KO. Guida keert nu terug in de Lightweight divisie, en zal zijn 2-fight losing streak tegen Erik Koch willen doorbreken.

Erik Koch (MMA 15-4/UFC 3-3) kwam in 2011 via de WEC de UFC binnen. Na overwinningen tegen Raphael Assuncao en Jonathan Brookins stond Koch gepland om het op te nemen tegen José Aldo. Koch raakte echter geblesseerd, waarna we anderhalf jaar niets meer van hem vernamen. Bij zijn comeback verloor hij van Ricardo Lamas, waarna Dustin Poirier ook te sterk was. Koch won vervolgens van Rafaello Oliveira, maar verloor daarop volgend weer van Daron Cruickshank. Koch was hierna maar liefst twee jaar geblesseerd. Koch keerde in Mei 2016 terug in de Octagon. Daar versloeg hij Shane Campbell via Rear Naked Choke Submission. Na een afgelast gevecht wegens opnieuw een blessure tegen Drew Dober zou Koch in 2017 wel vechten tegen Tony Martin. Echter raakte Koch opnieuw geblesseerd en werd vervangen door Alex White. Nu zal Koch na ruim een jaar zijn comeback in de Octagon maken tegen MMA veteraan Clay Guida.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.