breaking news

Chris Weidman vs. Ronaldo “Jacaré” Souza is het nieuwe Co-Main Event voor UFC 230

October 20th, 2018 | by Marcel Dorff
Chris Weidman vs. Ronaldo “Jacaré” Souza is het nieuwe Co-Main Event voor UFC 230
UFC
0

Enkele uren geleden werd bekend dat Luke Rockhold geblesseerd was geraakt en niet langer meer zou kunnen vechten op 3 November 2018 tegen Chris Weidman. De UFC heeft echter snel gehandeld en heeft “Jacaré” Souza overgeheveld van zijn gevecht tegen David Branch naar het gevecht tegen Chris Weidman. Dit vertelde Dana White tegen ESPN journalist Brett Okamoto. Branch zit hierdoor op dit moment wel zonder tegenstander. Weidman en Jacaré treffen elkaar in de Octagon van ”The Garden” tijdens het Co-Main Event van UFC 230.

Chris Weidman (MMA 14-3/UFC 10-3) kwam als Ring of Combat Kampioen met een 4-0 record in 2011 de UFC binnen. De Serra-Longo Team vechter debuteerde tegen de Italiaan Alessio Sakara. Weidman won dit gevecht via Unanimous Decision. Drie maanden later won Weidman de Submission of the Night bonus door in de eerste ronde Jesse Bongfeldt via een Standing Guillotine Choke Submission tot afkloppen te dwingen. Weidman sloot 2011 af met een schitterende D’Arce Choke Submission tegen MMA veteraan Tom Lawlor. Ook 2012 begon zeer succesvol voor Weidman. Zo wist hij voormalig titeluitdager Demian Maia via Unanimous Decision te verslaan. Dit leverde de New Yorker halverwege 2012 zijn eerste Main Event gevecht op tegen Mark Munoz. Weidman pakte zijn vijfde overwinning op rij in de UFC door Munoz in de tweede ronde hard KO te slaan. De UFC zag de potentie in Weidman en matchte hem tegen UFC Middleweight Kampioen Anderson Silva. Weidman wist Silva in de tweede ronde te raken en finishte het gevecht via KO en was de nieuwe UFC Middleweight Kampioen. Ook de rematch een half jaar later werd gewonnen door Weidman. Weidman checkte een lowkick van Anderson Silva die daardoor zijn been brak. Weidman verdedigde vervolgens de belt met succes tegen zowel Lyoto Machida (UD) als Vitor Belfort (TKO) alvorens hij in December 2015 gematcht werd met Luke Rockhold. Rockhold bleek te sterk en versloeg Weidman via TKO in de vierde ronde. Weidman’s eerste Pro-MMA verlies en hij was ook gelijk de belt kwijt. De rematch bleef uit in verband met een blessure van Weidman. Hierdoor mocht Weidman voor de #1 contenderspot vechten in zijn eigen New York in November 2016 tegen Yoel Romero. Weidman leek de eerste twee rondes in de pocket te hebben, maar ging TKO in de derde ronde na een vernietigende knie van Romero. Weidman verloor dus opnieuw. Vervolgens verloor Weidman (opnieuw voor eigen publiek) van de Armeense Nederlander Gegard Mousasi. In een partij met veel controverse kreeg Mousasi uiteindelijk de overwinning toegewezen via TKO. Weidman moest vervolgens proberen om zijn losing streak van drie gevechten te doorbreken tijdens UFC Long Island in Juli 2017 tegen Kelvin Gastelum. Ondanks een knockdown aan het einde van de eerste ronde controleerde Weidman het gevecht, en wist hij in de derde ronde Gastelum te finishen via een Arm-Triangle Choke Submission. Weidman zou vervolgens pas terugkeren tijdens UFC 230 in New York in November 2018. Weidman stond gepland om het op te nemen in een rematch tegen Luke Rockhold. Rockhold raakte echter geblesseerd waarna de UFC Ronaldo “Jacaré” Souza als nieuwe tegenstander van Weidman inplande.

Embed from Getty Images

Ronaldo Souza (MMA 25-6-0-1/UFC 8-3-0-0) is misschien wel de meest gevreesde tegenstander voor iedere Middleweight in de UFC. Het niveau van Jacaré qua BJJ skills is in de huidige Middleweight divisie ongeëvenaard. Daar kunnen Chris Camozzi (2x), Gegard Mousasi en ook Robbie Lawler over meepraten. Jacaré leek op weg naar een titelgevecht tegen de winnaar van Weidman/Rockhold in December 2015. Op dezelfde card vocht de Braziliaan tegen Yoel Romero. Jacaré had echter de eerste twee rondes nauwelijks vat op Romero. Uiteindelijk won Romero een Split Decision waardoor de titelaspiraties van Jacaré voorlopig de ijskast in konden. In Mei 2016 wist Jacaré zonder al teveel moeite voormalig UFC Light-Heavyweight Kampioen Vitor Belfort te neutraliseren en te finishen in de eerste ronde. Daarna was Tim Boetsch zijn volgende slachtoffer. Jacare sleepte binnen 4 minuten via een Kimura Submission de overwinning binnen. In April 2017 vocht Jacaré tegen Robert Whittaker. Whittaker wist de groundgame van Jacaré te neutraliseren en besliste het gevecht via TKO in de tweede ronde. Hierdoor was Jacaré opnieuw genoodzaakt om zijn weg naar boven te vechten. Dat deed de Braziliaan tijdens UFC Charlotte in Januari 2018 tegen Derek Brunson. Jacaré won het gevecht via TKO in de eerste ronde. Jacaré werd vervolgens gematcht tegen Kelvin Gastelum tijdens het Co-Main Event van UFC 224 in Rio de Janeiro. Jacaré verloor het gevecht via een zeer close Split Decision. Beide vechters kregen voor het spectaculaire gevecht de Fight of the Night bonus. Jacaré werd vervolgens ingepland tijdens UFC 230 in November 2018 tegen David Branch. Echter raakte Luke Rockhold geblesseerd. Hierdoor zat Chris Weidman zonder tegenstander. De UFC besloot om Jacaré over te plaatsen naar het Co-Main Event om te vechten tegen Weidman.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.