breaking news

Chinese sensatie Weili Zhang maakt UFC debuut tegen Danielle Taylor tijdens UFC 227

May 9th, 2018 | by Marcel Dorff
Chinese sensatie Weili Zhang maakt UFC debuut tegen Danielle Taylor tijdens UFC 227
UFC
0

De Chinese topvechtster Weili Zhang heeft een contract getekend bij de UFC. Zhang zal haar debuut maken tegen Danielle Taylor op 4 Augustus 2018 tijdens UFC 227 in Los Angeles, Californië. Dit bevestigde Zhang via Instagram na een rapport van MMA journalist Lance Pugmire. Zhang en Taylor ontmoeten elkaar in de Women’s Strawweight divisie in de Octagon van het Staples Center op de Preliminary Card.

Danielle Taylor (MMA 9-3/UFC 2-2) kwam in 2016 de UFC binnen als late vervangster voor Justine Kish. Taylor nam het op tegen Maryna Moroz. Taylor verloor, maar deed dat via Split Decision. Moroz is inmiddels een gevestigde naam in de UFC. Taylor liet zien dat ze de potentie heeft om met dat niveau mee te kunnen. Taylor werd vervolgens gekoppeld aan de Zuid-Koreaanse Seo Hee Ham. In een goed gevecht van beide kanten leek Seo Hee Ham toch duidelijk de betere. Echter zagen de judges het anders en gaven ze de Split Decision win aan Danielle Taylor. Het gevecht tussen Taylor en Ham werd verkozen tot MMA DNA 2016 Robbery of the Year. Taylor kwam echter in haar gevecht tijdens UFC Nashville in April 2017 zeer goed voor de dag. Ze versloeg voormalig UFC Strawweight titeluitdaagster Jessica Penne via Unanimous Decision. Die lijn kon ze in Januari 2018 niet doorzetten. Via Unanimous Decision werd verloren van JJ Aldrich.

Weili Zhang (MMA 16-1/UFC 0-0) is bij liefhebbers van het Aziatische MMA circuit geen onbekende. Zhang begon haar Pro-MMA carrière in 2013. Tijdens haar debuut verloor Zhang van landgenote Bo Meng via Unanimous Decision. Dit is tot dusver haar enige verliespartij gebleken. Zhang zette een ongekende reeks neer van zestien overwinningen op rij. Hierbij zat een titeloverwinning voor de Zuid-Koreaanse TFC organisatie en een titeloverwinning bij het Chinese Kunlun Fight MMA. Die titel wist Zhang ook nog driemaal met succes te verdedigen. Zhang zou afgelopen weekend tijdens Rizin FF vechten tegen de Japanse Kanako Murata, maar raakte geblesseerd aan haar schouder waardoor ze moest afzeggen. Nu zal ze dus in Augustus haar UFC debuut gaan maken.

Comments are closed.