breaking news

Chi Lewis Parry gaat voor BAMMA vechten

July 12th, 2017 | by Stefan Van Erp

GLORY Kickboxing Heavyweight Chi Lewis Parry zal op 15 september aanstaande tijdens BAMMA 31 in de SSE Arena Wembley zijn opwachting gaan maken in een MMA partij tegen een nog nader te bepalen tegenstander.

Lewis-Parry is geen onbekende voor Nederlandse kickboks fans. Zo zou hij tot tweemaal toe het op gaan nemen tegen Hesdy Gerges maar trok hij zich beide keren terug. In Brussel tijdens GLORY 39 zouden Gerges en Lewis-Parry het op gaan nemen tegen elkaar. Echter ontstond er consternatie toen bleek dat Lewis-Parry de ring niet in wilde stappen omdat zijn handschoenen niet goed waren. Wel kwam het toen bijna tot een confrontatie buiten de ring.

GLORY plande de partij opnieuw. Deze keer zouden de Brabanthallen in Den Bosch het decor zijn voor de partij tussen Gerges en Lewis-Parry. Wederom trok Lewis-Parry zich terug. Deze keer gooide een blessure roet in het eten.

Lewis-Parry is ook geen onbekende in de wereld van het MMA. Zo vocht hij 7 partijen waarvan hij er 6 won en 1 partij werd omgezet in een No-Contest door een knie onder de gordel die niet als bewust werd beschouwd. Parry won al zijn 6 partijen voordat ze naar de jurytafel gingen. Zo wist hij viermaal via een KO/TKO te winnen en tweemaal via een Submission. Hij deed dit onder anderen bij OneFC en CSMMA.

Lewis-Parry is ook geen onbekende in de UFC. Hoewel hij er nooit gevochten heeft kreeg hij het rond UFC 200 aan de stok met Jon Jones. Lewis-Parry is sparring partner van Daniel Cormier en daagde Jones meerdere malen uit. Jones ging er echter niet op in.

Of Lewis-Parry nog voor GLORY gaat vechten is niet bekend. Atleten die bij GLORY vechten zijn over het algemeen vrij om ook bij andere organisaties te vechten. Zodra de tegenstander van Lewis-Parry bekend wordt lees je het als eerst bij MMA DNA.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.