breaking news

Chas Skelly treft Jordan Griffin tijdens UFC on ESPN 4 in Minneapolis

April 13th, 2019 | by Redactie
Chas Skelly treft Jordan Griffin tijdens UFC on ESPN 4 in Minneapolis
UFC
0

Chas Skelly keert op 29 Juni 2019 terug in de Octagon. Tijdens UFC on ESPN 4 in Minneapolis, Minnesota is Jordan Griffin de tegenstander in de Featherweight divisie. De UFC maakte het gevecht bekend via het lokale StarTribune. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van het Target Center op de Preliminary Card.

Chas Skelly (MMA 17-4/UFC 6-4) kwam de UFC binnen met een record van elf overwinningen en nul verliespartijen. Skelly kwam onder anderen uit voor Legacy FC en Bellator MMA voordat hij naar de UFC ging. In 2014 maakte hij zijn UFC debuut tegen de eveneens ongeslagen Mirsad Bektic. Bektic zou het gevecht winnen via Majority Decision en Skelly zijn eerste Pro-MMA nederlaag toebrengen. Vervolgens wist Skelly een winstreak van vier gevechten op te bouwen met stoppage wins tegen Tom Niinimaki, Jim Alers en Kevin Souza. Echter ging het in Maart 2016 mis via Unanimous Decision tegen de gerankte Darren Elkins. Skelly herstelde echter fenomenaal in zijn daarop volgende gevecht in September 2016. Binnen twintig seconden wist Skelly via een Anaconda Choke Submission de Venezolaan Maximo Blanco te finishen. Dit leverde Skelly de Performance of the Night bonus op. In Februari 2017 nam Skelly het op tegen MMA Lab’s Chris Gruetzemacher. Via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde wist Skelly ook dit gevecht tot een goed einde te brengen. Skelly werd vervolgens ingeroosterd tegen Jason Knight tijdens UFC 211 in Dallas, Texas. Skelly vocht elf maal in Texas, en won elf maal. Hij kon hier echter geen twaalf uit twaalf van maken. Jason Knight was via TKO in de derde ronde te sterk voor Skelly. Skelly keerde vervolgens pas anderhalf jaar later terug in de Octagon. Tijdens UFC Denver in November 2018 was UFC debutant Bobby Moffett de tegenstander. Skelly kwam in de tweede ronde vast te zitten in een D’Arce Choke Submission. Echter tikte Skelly niet af. De scheidsrechter dacht dat Skelly out was, maar dit bleek niet zo te zijn. Ondanks dit gegeven werd de winst aan Moffett toegewezen.

Embed from Getty Images

Jordan Griffin (MMA 17-6/UFC 0-1) is een MMA vechter die traint bij het bekende Roufusport. ”The Native Psycho” maakte in 2011 al zijn MMA debuut. De beginfase van Griffin ging niet van een leien dakje. Zo verloor hij drie van zijn eerste vier gevechten. Griffin wist vervolgens de draad op te pakken en een winstreak van zeven partijen neer te zetten. Vervolgens werd weer een keer verloren, maar hierna pakte Griffin twee titels. De Dakota FC titel en de King of the Cage titel werden gepakt. Begin 2018 tekende Griffin bij de LFA organisatie. Na Submission overwinningen tegen Darrick Minner en Shawn West klopte de UFC aan de deur. Griffin mocht meedoen aan het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Tegenstander Maurice Mitchell leek de overhand te hebben in het gevecht. Echter was het Griffin die nog in de eerste ronde Mitchell tot aftikken dwong na een Rear Naked Choke Submission. De UFC beloonde Griffin met een contract bij de organisatie. Hierdoor zou hij vervolgens in December 2018 zijn debuut maken tijdens UFC Milwaukee tegen Dan Ige. In een vrij gelijkwaardige partij was het echter wel Ige die via Unanimous Decision het gevecht won.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »