breaking news

Charles Byrd vs. Edmen Shahbazyan is het 14de gevecht voor UFC 235 in Las Vegas

January 26th, 2019 | by Redactie
Charles Byrd vs. Edmen Shahbazyan is het 14de gevecht voor UFC 235 in Las Vegas
UFC
0

De UFC heeft een 14de gevecht toegevoegd aan al zwaar bezette UFC 235 card in Las Vegas, Nevada op 2 Maart 2019. Fortis MMA vechter Charles Byrd treft in de Octagon van de T-Mobile Arena de ongeslagen Edmen Shahbazyan in de Middleweight divisie. Dit maakte de UFC via het Las Vegas Review Journal bekend. Beide vechters treffen elkaar op de Preliminary Card.

Charles Byrd (MMA 10-5/UFC 1-1) vecht sinds 2009 in het Pro-MMA circuit. De man uit Arlington, Texas kwam in het begin van zijn carrière uit voor de Legacy FC organisatie waar hij goede prestaties afwisselde met mindere. Byrd versloeg in 2016 Quentin Henry via KO in de eerste ronde op de Legacy FC 57 card. De UFC was onder de indruk en nodigde Byrd uit om mee te doen aan de eerste week van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Byrd zou het opnemen tegen Justin Jones, maar die viel vlak voor aanvang geblesseerd uit waarna Jamie Pickett als vervanger werd opgeroepen. Na een zeer moeilijk begin wist Byrd het gevecht vlak voor het einde van de eerste ronde via Arm-Triangle Choke Submission te beslissen. Dana White was niet erg onder de indruk en besloot Byrd geen contract te geven. Byrd kreeg vervolgens een herkansing vijf weken later tegen Randall Wallace. Ook ditmaal won Byrd. Hij versloeg Wallace via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Dana White ging ditmaal wél overstag en beloonde Byrd met een UFC contract. Byrd maakte zijn UFC debuut in Londen tegen John Phillips. Byrd vocht sterk en won via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Vervolgens vocht Byrd in September 2018 voor eigen publiek tegen Darren Stewart. Na een sterke eerste ronde liep Byrd tegen een stoot op van Stewart. Die wist gretig gebruik te maken en finishte Byrd in de tweede ronde via TKO.

Embed from Getty Images

Edmen Shahbazyan (MMA 8-0/UFC 1-0) is een Amerikaanse vechter met Armeense roots. De nog zeer jonge vechter van de Glendale Fighting Club is van de meest talentvolle vechters in de Middleweight divisie. Shahbazyan begon zijn carrière in 2017 bij de CXF organisatie in Californië. Shahbazyan wist met zijn stand-up veel mensen al in vervoering te krijgen. Zo wist hij zijn eerste zes partijen allemaal via (T)KO in de eerste ronde te winnen. Dit trok ook de aandacht van de UFC die hem tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series een kans gaven om zichzelf te bewijzen. Shahbazyan greep die kans met beide handen aan en deed wat hij tot dusver altijd deed. Winnen in de eerste ronde via TKO. Slechts veertig seconden had hij nodig om Antonio Jones te verslaan. Dana White was erg onder de indruk en gaf Shahbazyan (die slechts iets meer dan een jaar prof was) een UFC contract. Shahbazyan debuteerde in de UFC tijdens de TUF 28 Finale in November 2018 tegen Darren Stewart. In een gelijkwaardige partij wist Shahbazyan uiteindelijk via Split Decision zijn ongeslagen record intact te houden.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.