breaking news

Chael Sonnen vs. Wanderlei Silva Main Event Bellator 180

March 20th, 2017 | by Stefan Van Erp

Zojuist is bekend geworden dat het lang verwachte gevecht tussen Chael Sonnen en Wanderlei Silva eindelijk plaats gaat vinden. Tijdens Bellator 180 op 24 juni in New York zullen beide kemphanen tegenover elkaar komen te staan. Beide heren zouden het al tegen elkaar opnemen in 2013 na The Ultimate Fighter Brazil. Echter brak Silva zijn hand toen hij Sonnen buiten de Octagon een klap gaf.

Chael Sonnen (29-15-1) begon ook zijn professionele carrière in 1997. Hij kwam uit voor de organisatie Danger Zone waarin hij ook de Light Heavyweight kampioen werd. Na gevechten voor meerdere organisaties debuteerde Sonnen in 2005 voor de UFC. Nadat hij 2 van zijn eerste 3 gevechten verloor werd Sonnen ontslagen door de UFC. Sonnen herpakte zich, won 5 partijen op rij en vocht daarna voor de WEC Middleweight titel. Sonnen verloor deze partij tegen Paulo Filho. In 2009 werd Sonnen weer gecontracteerd door de UFC.  Zijn eerste partij was geen succes. Demian Maia versloeg Sonnen middels een Triangle Choke in de eerste ronde. Wederom herpakte hij zich en won 3 partijen op rij waarna hij voor de titel mocht vechten tegen Anderson Silva. In een bijna volledige 5 ronden durende slachtpartij leek Sonnen de overwinning binnen te slepen. Silva toonde echter zijn meesterlijke BJJ vaardigheden en pakte Sonnen in de vijfde ronde met een Triangle Armbar. Achteraf bleek Sonnen een te hoog testosterongehalte te hebben gehad. In de tweede kans die Sonnen kreeg op de titel tegen opnieuw Silva ging het een stuk minder voor Chael. In de tweede ronde sloeg Silva toe met een TKO. Sonnen werd in juni 2014 voor 2 jaar geschorst wegens het gebruik van diverse verboden middelen. Toen zijn schorsing erop zat verwachtte veel mensen dat Sonnen weer voor de UFC uit zou gaan komen. Het liep echter anders en hij tekende voor Bellator. Daar maakte hij zijn debuut tegen Tito Ortiz. Sonnen maakte echter een zwakke indruk en verloor via een Submission in de eerste ronde.

Wanderlei Silva (35-12-1-1) is een echte veteraan in de sport. Hij maakte in 1996 zijn debuut op professioneel niveau in zijn thuisland Brazilië. Silva zette direct de toon voor zijn carrière door in de eerste ronde via KO te winnen tegen Dilson Filho. Dit was zeker niet zijn laatste KO. Van zijn 35 overwinningen wist hij er maar liefst 27 voortijdig te eindigen met een KO of TKO. Silva won zijn eerste titel in 1999 voor de Braziliaanse organisatie IVC. Daarna vocht Silva voor zowel de UFC als voor Pride. In 2001 schreef hij de Pride Middleweight titel op zijn naam door Kazushi Sakuraba te verslaan via een TKO. In 2007 stapte Silva weer over naar de UFC. Zijn eerste gevecht was gelijk een memorabele. Tijdens UFC 79 vocht hij een drie ronde durende oorlog uit met Chuck Lidell. Silva verloor middels een Unanimous Decision. Dit gevecht werd later verkozen tot gevecht van het jaar. Daarna kon Silva zijn oude Pride niveau nooit echt meer halen. van de 9 gevechten die hij voor de UFC vocht verloor hij er zes. Het laatste gevecht van Silva dateert van maart 2013. Hij wist op Light Heavyweight te winnen van Briann Stann middels een KO in de tweede ronde. Daarna deed Silva mee als coach van The Ultimate Fighter Brazil. De andere coach was Chael Sonnen. Daarna zouden beide heren het tegen elkaar op gaan nemen. Echter brak Silva zijn hand toen hij en Sonnen vochten buiten de Octagon. Silva werd van het evenement gehaald en vervangen door Vitor Belfort. Even daarna weigerde Silva een dopingtest te doen wat hem op een schorsing voor het leven kwam te staan. In 2015 werd deze schorsing opgeheven waarna Silva in 2016 tekende voor Bellator. Zijn eerste gevecht liet lang op zich wachten maar is nu dus eindelijk gepland.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!